Μενού
  • Α-
  • Α+

Εγκυος που τραυματίστηκε από ρωσικό βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης κατέληξε ενώ οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν το αγέννητο μωρό της, σύμφωνα με το Associated Press. Η γυναίκα προσπαθούσε να ξεφύγει μετά τον βομβαρδισμό και η εικόνα της να μεταφέρεται σε φορείο πιάνοντας την κοιλιά της έκανε τον γύρο του κόσμου. 

Στο υλικό που τραβήχτηκε την Τετάρτη από δημοσιογράφους του Associated Press μετά την επίθεση στο νοσοκομείο, η γυναίκα φαίνεται να αγγίζει το ματωμένο κάτω μέρος της κοιλιάς της, ενώ το χλωμό πρόσωπό της αντικατοπτρίζεται το σοκ που έχει υποστεί. Η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να σώσουν το μωρό. Συνειδητοποιώντας ότι έχανε το μωρό της, οι γιατροί είπαν ότι τους φώναξε: «Σκότωσέ με τώρα!», σύμφωνα με το δημοσίευμα. 

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια οργή για τον βομβαρδισμό σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη - Για στρατιωτική βάση και fake news μιλούν οι Ρώσοι

Ο χειρουργός Timur Marin βρήκε τη λεκάνη της γυναίκας συνθλιμμένη και το ισχίο αποκολλημένο. Οι γιατροί έκαναν καισαρική τομή, το βρέφος ωστόσο δεν έδειξε «σημάδια ζωής», είπε ο χειρουργός. Στη συνέχεια, εστίασαν στη μητέρα. «Περισσότερα από 30 λεπτά ανάνηψης της μητέρας δεν απέφεραν αποτελέσματα», είπε ο γιατρός το Σάββατο. «Πέθαναν και οι δύο», ανέφερε. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Όπως επισημαίνει ο Guardian, στο χάος μετά την αεροπορική επιδρομή της Τετάρτης, οι γιατροί δεν πρόλαβαν να μάθουν το όνομα της γυναίκας προτού έρθουν ο σύζυγος και ο πατέρας της για να πάρουν το σώμα της. Τουλάχιστον κάποιος ήρθε να την παραλάβει, είπαν - έτσι δεν κατέληξε στους ομαδικούς τάφους που σκάβονταν για πολλούς από τους νεκρούς της Μαριούπολης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA