Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγωνία για τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς η υγεία της 95χρονης είναι αρκετά εύθραυστη τους τελευταίους μήνες, ενώ υπάρχουν και δημοσιεύματα που τη θέλουν να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η 95χρονη μονάρχης έχει αποκλείσει τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου αλλά σκοπεύει να παρευρεθεί σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις παρά την επιδείνωση της υγείας της.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ αδυνατεί να περπατήσει»

Μια βασιλική βιογράφος έγραψε: «Η βασίλισσα είναι εξαιρετική και συνέχισε να εργάζεται με μεγάλο σθένος για χρόνια, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι 95 ετών και όχι υπεράνθρωπος. Κατά τα άλλα, είναι σε εξαιρετική φόρμα. Η Βασίλισσα είναι φανταστική στις κλήσεις Zoom, αλλά νομίζω ότι οι περιστάσεις στις οποίες πρέπει να περπατήσει ή να ανέβει σκαλιά δεν θα είναι πλέον εφικτά».

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Εγκαταλείπει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ - Θα ζήσει μόνιμα στο Κάστρο του Ουίνδσορ

Ταυτόχρονα, οι βασιλικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρευρεθεί στη λειτουργία της Ημέρας της Κοινοπολιτείας την επόμενη εβδομάδα. Η 95χρονη μονάρχης είχε προγραμματίσει να παραστεί στην ετήσια εκδήλωση στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο το απόγευμα της Δευτέρας 14/03, μαζί με περίπου 1.500 καλεσμένους. Θα μπορούσε όμως να χρησιμοποιήσει μπαστούνι για να είναι παρούσα στην αυριανή εκδήλωση της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμίνστερ, αλλά τελικά , όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα την αντικαταστήσει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Στη σημερινή εκδήλωση της Κοινοπολιτείας, θα παραστεί ο γιος της και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, η οποία ωστόσο, δεν αναφέρει τον λόγο για τον οποίο η Ελισάβετ θα απουσιάσει από την εκδήλωση. Αυτή θα ήταν η πρώτη της εμφάνιση σε δημόσιο γεγονός μετά την ασθένειά της από κορονοϊό. Πιθανότατα, η μονάρχης είναι τόσο εξαντλημένη που οι γιατροί της συνέστησαν να αποφύγει τις μετακινήσεις.

Για το μνημόσυνο όμως του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, στις 29 Μαρτίου, στόχος της είναι να καταφέρει να παραστεί εφόσον φέρεται να αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει αναπηρικό καροτσάκι.«Η Αυτού Μεγαλειότητα ελπίζει να μπορέσει να παρευρεθεί στο μνημόσυνο με το μπαστούνι της στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στις 29 Μαρτίου», όπως γράφει η εφημερίδα Mirror.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA