Μενού
  • Α-
  • Α+

Αιχμάλωτοι πολέμου δείχνουν να μετανοούν και να μετανιώνουν οικτρά για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρησή τους από τις ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις αναφορικά με το τι πήγαιναν να πολεμήσουν στο μέτωπο, ενώ ένας εξ αυτών, κλαίγοντας με λυγμούς φέρεται να παραδέχεται ότι η δική τους πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει σχολεία, νοσοκομεία και νηπιαγωγεία και παραδέχονται ότι η εισβολή ήταν «τρομερό λάθος». Βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι είναι αιχμάλωτοι και ενδεχομένως ενεργούν υπό το καθεστώς απειλών και ψυχικής πίεσης, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση οι περιγραφές τους, φαίνονται να είναι ανθρώπινες κι από καρδιάς.

Οι αιχμάλωτοι Ρώσοι στρατιώτες μοιράστηκαν συναισθηματικές δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου. Ενας αξιωματικός είπε στους δημοσιογράφους ότι η εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία ήταν «ένα τρομερό λάθος». Ισχυρίζονται ότι τους είπαν ότι απελευθέρωναν τη χώρα από τον «φασισμό και την τυραννία».  Ενας στρατιώτης, ο Σεργκέι Γκάλκιν, μαγνητοσκοπήθηκε να κλαίει καθώς ζητούσε συγγνώμη από τους Ουκρανούς για την εισβολή στη χώρα τους υπό τις διαταγές του Πούτιν.

Σε άλλο βίντεο με αιχμαλώτους, ένας Ρώσος στρατιώτης απευθυνόμενος στη μητέρα του λέει με σπαρακτικό ύφος: «Μαμά αν δεις αυτό το βίντεο. Αν σου πουν ότι είναι εντάξει μην το πιστέψεις. Η Ρωσία έχει ήδη διαπράξει αυτό το έγκλημα. Είμαι ζωντανός, θα μπορούσαν να με σκοτώσουν αλλά με προστατεύουν. Το μόνο πράγμα από το οποίο μπορώ να πεθάνω, μαμά, είναι από την επίθεση των αεροπλάνων μας...»

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA