Μενού
  • Α-
  • Α+

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί από σήμερα το απόγευμα μέχρι το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει δεχθεί αμέτρητους βομβαρδισμούς στα προάστιά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, με δύο κτήρια κατοικιών να δέχονται πυραυλική επίθεση και να αφήνουν πίσω τους νεκρούς, τραυματίες κι αγνοούμενους. «Απαγορεύεται η μετακίνηση στην πόλη χωρίς ειδική άδεια, εκτός από το να πηγαίνεις σε καταφύγια βομβών», είπε ο κ. Κλίτσκο.

Παράλληλα, την ώρα που έκανε δηλώσεις ο δήμαρχος του Κιέβου, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εκδώσει προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σε όλη τη χώρα.

«Η πρωτεύουσα είναι η καρδιά της Ουκρανίας και θα την υπερασπιστούμε. Το Κίεβο, το οποίο είναι επί του παρόντος το σύμβολο και η μπροστινή επιχειρησιακή βάση της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ευρώπης, δεν θα παραδοθεί από εμάς». Μιλώντας έξω από την δεκαπενταώροφη πολυκατοικία που δέχθηκε πυραυλική επίθεση με απολογισμό νεκρούς, τραυματίες κι αγνοούμενους, έστειλε μήνυμα αντίστασης: «Δεν ξέρουμε ακόμα ψάχνουμε αγνοούμενους, υπερασπιζόμαστε την πόλη μας, δεν θα την παρατήσουμε στο έλεος των Ρώσων κατακτητών. Το ηθικό των κατοίκων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι όλοι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πόλη τους και την Ουκρανία». Τέλος, προέτρεψε τον κάθε πολίτη του Κιέβου να πάρει όπλο και να υπερασπιστεί μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του τα πάτρια εδάφη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Συμφωνία ή εισβολή στο Κίεβο

Σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία με τη Ρωσία είτε σε μια νέα σφοδρή ρωσική επίθεση. «Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Είτε θα συμφωνήσουμε στις τρέχουσες συνομιλίες είτε οι Ρώσοι θα κάνουν μια δεύτερη απόπειρα και τότε θα υπάρξουν και πάλι συνομιλίες», δήλωσε ο σύμβουλος Αλεξέι Αρίστοβιτς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA