Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Λευκός Οίκος δια της εκπροσώπου Τύπου, Τζεν Ψάκι, «τρόλαρε» τις κυρώσεις που επέβαλε το Κρεμλίνο στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως στη λίστα που δημοσιεύσαν οι Ρώσοι αναγράφεται μεν το πλήρες όνομα του προέδρου των ΗΠΑ αλλά απουσιάζει το «Junior» το οποίο και τον διαχωρίζει από τον... μακαρίτη πατέρα του!

Στις ΗΠΑ είναι γνωστό πως συνηθίζεται οι γιοί να παίρνουν το πλήρες ονοματεπώνυμο των πατεράδων τους και το «Junior» είναι αυτό που τους διαχωρίζει αλλά φαίνεται πως αυτή ήταν μια λεπτομέρεια η οποία «ξέφυγε» από τους επιτελείς του Κρεμλίνου. Έτσι η Τζεν Ψάκι βρήκε την ευκαιρία για «τρολάρισμα» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι Μπάιντεν Junior άρα μπορεί οι Ρώσοι να επέβαλαν τις κυρώσεις στον.. πατέρα του και αιωνία του η μνήμη αφού ο πατέρας του προεδρου φυσικά έχει πεθάνει»!

Αναφερόμενη σε αυτές καθ' αυτές τις κυρώσεις, η εκπρόσωπος Τύπου συνέχισε με χιουμοριστική διάθεση τονίζοντας πως κανείς από τον Λευκό Οίκο δεν είχε σκοπό να πάει τουριστικό ταξίδι στη Μόσχα, ούτε κανείς τους έχει τραπεζικές καταθέσεις στη Ρωσία στις οποίες πλέον δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση.

Τέλος, η Τζεν Ψάκι επιβεβαιώσε πως ο Τζο Μπάιντεν θα βρίσκεται στις 24 Μαρτίου στην Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχει τόσο στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στην αντίστοιχη του ΝΑΤΟ με στόχο την ενίσχυση της συμμαχίας και ο συντονισμός των δράσεων με τους ευρωπαίους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA