Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα μείγμα άμμου και σκόνης από την Αφρική «σκέπασε» τον ουρανό σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό που θυμίζει Σαχάρα. Ο ουρανός, λόγω του καιρού, έγινε «κόκκινος» από τη σκόνη της Σαχάρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στην Ελβετία. Οι κάτοικοι βρήκαν τα αυτοκίνητά τους καλυμμένα με λεπτή, κόκκινη σκόνη με τις εικόνες και τα βίντεο να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Διαβάστε ακόμηΙαπωνία: Σεισμός 7,3 Ρίχτερ και προειδοποίηση για ένα πιθανό τσουνάμι

Το Met Office ανέφερε ότι το σύννεφο σκόνης, το οποίο βρίσκεται 1,2 μίλια (2 χιλιόμετρα) πάνω από το επίπεδο του εδάφους, μπορεί να πέσουν σαν βροχή, στα νότια μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, το απόγευμα της Τετάρτης. «Καθώς πέφτουν οι σταγόνες βροχής, μαζεύουν σωματίδια σκόνης στην πορεία τους προς τα κάτω. Στη συνέχεια, όταν οι σταγόνες της βροχής προσγειώνονται σε κάτι, τελικά εξατμίζονται και αφήνουν πίσω τους ένα στρώμα σκόνης» ανέφερε το Met Office, σύμφωνα με την DailyMail.

Μπορεί ένας «πορτοκαλί» ουρανός να φαίνεται απόκοσμος, το Met Office όμως καθησυχάζει ότι η σκόνη της Σαχάρας είναι σχετικά κοινή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αρμόδια ισπανική υπηρεσία για την ατμοσφαιρική ρύπανση εξέδωσε, πάντως, προειδοποίηση τονίζοντας ότι η ποιότητα του αέρα επηρεάστηκε σημαντικά από το φαινόμενο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA