Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Marina Ovsyannikova είναι η Ρωσίδα δημοσιογράφος που εισέβαλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Channel One, ύψωσε πλακάτ κατά του πολέμου στην Ουκρανία, συνελήφθη, εξαφανίστηκε για λίγο, φυλακίστηκε και τελικά αφέθηκε ελεύθερη, καταβάλλοντας πρόστιμο 255 ευρώ. Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα που έγινε γνωστή σε όλο τον πλανήτη, αφού διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μίλησαν για τη θαρραλέα κίνησή της, μιλώντας σήμερα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δηλώνει ότι θα παραμείνει στη Ρωσία και λέει «όχι» στην πρόταση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για άσυλο στη Γαλλία. 

«Δεν θέλω να εγκαταλείψω τη χώρα μου», είναι η απάντηση που δίνει η δημοσιογράφος. Μάλιστα, προσθέτει: «Θα παραμείνουμε στη Ρωσία», αναφερόμενη στην ίδια και τα παιδιά της. Η δημοσιογράφος έχει 17χρονο γιο και 11χρονη κόρη. «Είμαι πατριώτισσα και ο γιος μου ακόμη μεγαλύτερος πατριώτης. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε πουθενά», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη: Veronika Belotserkovskaya: Ρωσίδα food blogger το πρώτο άτομο που κινδυνεύει με τον νέο νόμο Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τρίτη έτοιμος να προσφέρει «προξενική προστασία» στην Οβσιάνικοβα είτε στη γαλλική πρεσβεία είτε προσφέροντάς της άσυλο στη Γαλλία. «Η ζωή μου άλλαξε για πάντα, σιγά σιγά το συνειδητοποιώ. Δεν μπορώ να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή», σχολίασε η 43χρονη δημοσιογράφος στο Der Spiegel.

Μετά την εμφάνισή της τη Δευτέρα το βράδυ κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου του Channel One, πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: «Όχι στον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα», η  Μαρίνα Οβσιάνικοβα συνελήφθη. Καταδικάστηκε και αφέθηκε ελεύθερη καταβάλλοντας ως πρόστιμο 255 ευρώ, ωστόσο κινδυνεύει να της ασκηθούν ποινικές διώξεις με βάση τον νέο νόμο που υιοθετήθηκε στη Ρωσία και ο οποίος προβλέπει ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών για όσους διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Είναι ένας πόλεμος εναντίον ενός αδελφού λαού. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να τον δεχθεί», εξήγησε η δημοσιογράφος που έχει γεννηθεί στην Οδησσό από Ουκρανό πατέρα και Ρωσίδα μητέρα.

Αυτή την περίοδο η δημοσιογράφος κρύβεται σε φίλους και θεωρεί πως η παρέμβασή της ήταν «μια ειρηνική ενέργεια που έγινε προς το συμφέρον της Ρωσίας και όλου του κόσμου να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό αυτός ο πόλεμος». Ακόμη εκτίμησε: «Οι Ρώσοι είναι κατά του πολέμου αυτού, κάτι που πολλοί άνθρωποι στη Δύση δεν κατανοούν. Η πλειονότητα των έξυπνων και μορφωμένων ανθρώπων εδώ είναι αντίθετοι σε αυτό τον πόλεμο».

Παράλληλα, η γεννημένη στην Οδησσό δημοσιογράφος, αναφέρθηκε περαιτέρω στους συναδέλφους της λέγοντας: «Οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται για την κρατική τηλεόραση κατανοούν πολύ καλά τι συμβαίνει. Δεν είναι πεπεισμένοι προπαγανδιστές, συχνά δεν έχουν καμία σχέση με αυτό» και συνέχισε: «Δίνουν εσωτερική μάχη μεταξύ της εργασίας τους και του ηθικού του κώδικα. Όμως οι συνάδελφοι πρέπει να θρέψουν τις οικογένειές τους, γνωρίζουν ότι στο υφιστάμενο πολιτικό κλίμα δεν θα βρουν άλλη δουλειά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA