Μενού
  • Α-
  • Α+

«Οχι στον πόλεμο» στην Ουκρανία λέει ακόμα και η κόρη του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η δημόσια τοποθέτηση της 24χρονης instagram influencer Λίζας Πεσκόφ κατά της ρωσικής εισβολής αποκαλύπτει τους σοβαρούς τριγμούς, που προκαλεί η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα επηρεάζοντας το περιβάλλον και των πιο στενών συνεργατών του. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αποτελεί πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Πούτιν. Είναι ο «άνθρωπος του προέδρου» και το γνωρίζουν όλοι εντός και εκτός Ρωσίας.

Για το λόγο αυτό ο ίδιος βρέθηκε και στο επίκεντρο των κυρώσεων, που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να προχωρά ένα βήμα παραπέρα «παγώνοντας» τα περιουσιακά στοιχεία της κόρης του Λίζα, η οποία επιδεικνύει τον πολυτελή τρόπο ζωής της μέσω των social media. Η ίδια βέβαια νωρίτερα είχε δημοσιεύσει ένα αντιπολεμικό μήνυμα στον λογαριασμό της πριν το διαγράψει μια ώρα αργότερα, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πατέρα της, ο οποίος καθημερινά εκφράζει τη σκληρή γραμμή του Ρώσου προέδρου. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Το νέο εξώφυλλο του TIME με την 5χρονη Βαλέρια που γίνεται πρόσφυγας

Η οικογένεια Πεσκόφ είναι από τις πλέον γνωστές οικογένειες διπλωματών της Μόσχας. Ο πατέρας του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Σεργκέι Πεσκόφ εκπροσώπησε για πολλά χρόνια τα συμφέροντα της Σοβιετικής Ενωσης στη Μέση Ανατολή ως διπλωμάτης. Οπότε ήταν νομοτελειακό ο γιος του να ακολουθήσει διπλωματική καριέρα, όπως και έγινε το 1989. Ο πρώτος διορισμός του Ντμίτρι Πεσκόφ ήταν στη ρωσική πρεσβεία στην Αγκυρα παραμένοντας στην Τουρκία έως το 1994. Υστερα από ανάπαυλα 2 ετών στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας επιστρέφει ξανά στη διπλωματική αποστολή στην Αγκυρα. 

https://www.instagram.com/p/CZwsmK9M5zA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κορίτσι από... τζάκι

Εκεί ο Ντμίτρι Πεσκόφ θα γνωρίσει τη δεύτερη σύζυγο του Αικατερίνα, της οποίας ο παππούς εργαζόταν και αυτός ως διπλωμάτης στη ρωσική πρεσβεία στην τουρκική πρωτεύουσα. Τον Ιανουάριο του 1998 γεννιέται η Λίζα, το πρώτο από τα τρία παιδιά τους. Το ζευγάρι γνωρίζει ότι οι ξένες γλώσσες μπορούν να αποτελέσουν ένα σπουδαίο εφόδιο για τα παιδιά του. Η εξέλιξη το επιβεβαιώνει. Η Λίζα μιλά 5 γλώσσες, μοιράζοντας τα καλοκαίρια της όταν ήταν μικρή σε κατασκηνώσεις στη Σκωτία και τη Γαλλία. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, γαλλικά, κινέζικα, αραβικά και τουρκικά, τη γλώσσα, που έχει σπουδάσει και ο πατέρας της. Οι γονείς της είχαν φροντίσει από την ηλικία των 7 ετών να της επιβάλλουν να μαθαίνει κάθε μέρα ένα συγκεκριμένο αριθμό αγγλικών και γαλλικών λέξεων. Από 10 έως 100 λέξεις. Στο τέλος της μέρας ήταν η ώρα του αυστηρού ελέγχου από τον Ντμίτρι Πεσκόφ για να διαπιστώσει την εξέλιξη της κόρης του στην εκμάθηση. 

https://www.instagram.com/p/CZ9vxH7Ld4p/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Λίζα διαβάζει και παρακολουθεί ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές μόνο στα αγγλικά. Στα 12 χρόνια της οι γονείς της θα τη στείλουν σε οικοτροφείο στη Νορμανδία για να μάθει γαλλικά. Οι συμμαθητές της στο οικοτροφείο την πειράζουν. Την παρομοιάζουν με τον Πινόκιο λόγω της μύτης της. Η αυτοεκτίμησή της είναι στα τάρταρα την περίοδο εκείνη. Είναι παχουλή, θεωρεί ότι το δέρμα της δεν την κολακεύει. Οι καθηγητές της θεωρούν ότι λόγω της κλίσης της στη ζωγραφική θα μπορούσε να σπουδάσει σε σχολή τέχνης στο Λούβρο όμως ο πατέρας επιμένει να ακολουθήσει το δικό του πεδίο σπουδών στη Μόσχα. 

Η εικόνα της Λίζα Πεσκόφ ως «ασχημόπαπο», όπως η ίδια έχει περιγράψει τον εαυτό της πριν από μία δεκαετία, δεν έχει καμία σχέση με την ξανθιά καλλονή, που βλέπουν με θαυμασμό οι πολυάριθμοι φίλοι της στα social media. Η δραστήρια instagrammer, η οποία, προς το παρόν τουλάχιστον, δε θέλει να ακολουθήσει πολιτική καριέρα παρότι ξεκίνησε να σπουδάζει στο Ινστιτούτο Ασιατικών και Αφρικανικών Χωρών στη Μόσχα, όπως ο πατέρας της και ο παππούς της, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές της, προκαλεί σε κάθε ευκαιρία με τις αναρτήσεις της.

https://www.instagram.com/p/CWJMNwOLwZK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επαναστάτρια σαν τη μάνα της... 

Oπως όταν επισκέφτηκε ναυπηγείο στην Κριμαία, μετά την προσάρτηση της από τη Ρωσία, ποζάροντας σαν μοντέλο μαζί με σκληρά εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Η ίδια δηλώνει κοσμοπολίτισσα νιώθοντας άνετα παντού εκτός βέβαια από τα ρωσικά πανεπιστήμια, για τα οποία δεν έχει και την καλύτερη άποψη. Η τοποθέτηση της το 2016 ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να αλλάξει επειδή πιέζει συνεχώς τους μαθητές με τεράστιο όγκο πληροφοριών περιγράφει τη δική της εμπειρία, μία «κόλαση», όπως την έχει χαρακτηρίσει. Η γαλλική παιδεία λοιπόν ταίριαξε στην κόρη του Ντμίτρι Πεσκόφ καθώς ο ευρωπαϊκός αέρας ελευθερίας δε θα μπορούσε να την αφήσει ασυγκίνητη, προκαλώντας την αντίδραση των Ρώσων ακολούθων της. 

https://www.instagram.com/p/CW0Yp_Krw9z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Την «επανάστασή» της είχε κάνει νωρίτερα και η μητέρα της αποφασίζοντας να πάρει διαζύγιο και να ζήσει ελεύθερη στο Παρίσι με τα παιδιά της μακριά από το αυστηρό πρωτόκολλο του Κρεμλίνου. Η Αικατερίνα είναι πλέον επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού στη γαλλική πρωτεύουσα. Σε κάθε περίπτωση, έως τώρα ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν όταν καλούνταν να τοποθετηθεί για τα όσα έχει υποστηρίξει κατά καιρούς η κόρη του συνήθιζε να χρησιμοποιεί διπλωματική γλώσσα λέγοντας πως η Λίζα είναι μια ενήλικη γυναίκα και μπορεί να συμμετέχει στις διάφορες συζητήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αγνωστη όμως παραμένει η στάση του όταν πληροφορήθηκε ότι η 24χρονη influencer δημοσιοποίησε την αντίθεση της στη ρωσική εισβολή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προκάλεσε έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον πατέρα της, ο οποίος αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση της πολιτικής καριέρας του. 

https://www.instagram.com/p/CCJO0WKn43F/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA