Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ταξίδι του από την πόλη Ουμάν με προορισμό τη Μολδαβία ξεκίνησε ο Ελληνας πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης, που παρέμεινε για αρκετές μέρες σε καταφύγιο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Νωρίτερα την Παρασκευή διπλωματικές πηγές δήλωναν ξεκάθαρα ότι ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι καλά στην υγεία του και χαρακτήριζαν ως «ορισμό του ψεύδους» ότι έχει πέσει αιχμάλωτος στην Ουκρανία. 

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης έφτασε την Πέμπτη κοντά στην πόλη Ουμάν, με τις πηγές του υπουργείου Εξωτερικών να διαβεβαιώνουν ότι είναι καλά και ότι υπάρχει συνεχής επαφή μαζί του. 

Διαβάστε ακόμηΒλαντίμιρ Πούτιν: Γιόρταζε σε στάδιο την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας και διακόπηκε τηλεοπτικά η ομιλία του

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την εμπόλεμη Μαριούπολη. Βρισκόταν στο καταφύγιο από τις 28 Φεβρουαρίου χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, με λιγοστά τρόφιμα και με αδυναμία επικοινωνίας, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Μέσα στο καταφύγιο βρίσκονταν 100 περίπου άτομα, ο Έλληνας πρόξενος, οι υπάλληλοι του ΟΑΣΕ, Ουκρανοί, που κατέφυγαν εκεί. Αρκετοί με οικογένειες και μικρά παιδιά. Μάλιστα, ένα παιδί είχε γεννηθεί 6 μέρες πριν πάνε στο καταφύγιο.

Μανώλης Ανδρουλάκης: Η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο ΟΡΕΝ ο Μανώλης Ανδρουλάκης είπε ότι η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια.

«Τα νέα δεν είναι καλά από την Μαριούπολη. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Είχα στο μυαλό του για τους ανθρώπους που θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Σκεφτόμουν την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου και έπαιρνα κουράγιο. Δόξα το θεό τα καταφέραμε. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA