Μενού
  • Α-
  • Α+

Νότια της Κρήτης εντοπίστηκε, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, το σούπερ γιοτ «Solaris» του Ρώσου ολιγάρχη, Ρομάν Αμπράμοβιτς, αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σκάφος των 140 μέτρων βρίσκεται εν πλω από την περασμένη Κυριακή, όταν και αναχώρησε από το Μαυροβούνιο για να γλιτώσει την κατάσχεση. Αφού διέσχισε το Ιόνιο Πέλαγος, κατευθύνεται προς τα νότια.

Στη Σικελία εντοπίστηκε εξάλλου και το θωρηκτό του ενός δισ. ευρώ «Eclipse», που βρισκόταν αρχικά στον Αγιο Μαρτίνο της Καραϊβικής. Πριν από πέντε ημέρες, εντοπίστηκε στο Γιβραλτάρ και σήμερα πέρασε τη Μάλτα με ανατολική κατεύθυνση, αλλά και… άγνωστο προορισμό με τον Αμπράμοβιτς να ψάχνει ασφαλή... λιμάνια για τα πανάκριβα περιουσιακά του στοιχεία. 

Διαβάστε ακόμη: War Calendar podcast: Η ελληνική δέσμευση για τη Μαριούπολη και το κόλπο Αμπράμοβιτς για τις κυρώσεις

Παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Βρετανία στον Ρώσο ιδιοκτήτη της Τσέλσι στο πλαίσιο του πολέμου κατά της Ουκρανίας, τα δύο σκάφη φέρουν σημαία Βερμούδων, απολαμβάνοντας έτσι μια σειρά από οφέλη, όπως την βρετανική προξενική βοήθεια σε ξένες αποβάθρες!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA