Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη δέσμευσή της να ανοικοδομήσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης, το οποίο καταστράφηκε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στις 9 Μαρτίου. «Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!» ανήρτησε στο Twitter το ουκρανικό κοινοβούλιο στον επίσημο λογαριασμό του (Verkhovna Rada της Ουκρανίας), σε ένα μήνυμα που περιείχε emoji με ελληνικές και ουκρανικές σημαίες και μια χειραψία, και επίσης έκανε retweet την προηγούμενη ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, το κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, μιας πόλης που είναι μέσα στην καρδιά μας και σύμβολο της βαρβαρότητας του πολέμου» ανέφερε στην ανάρτηση του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο της Μαριούπολης 

Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και βρέφη, 17 άλλα άτομα τραυματίστηκαν, ενώ έχασε τη ζωή της μερικές ημέρες αργότερα και η ετοιμόγεννη έγκυος - σύμβολο του μαιευτηρίου, που απαθανατίστηκε να βγαίνει από τα ερείπια με φορείο για να διακομιστεί σε νοσοκομείο. Ούτε το μωρό τα κατάφερε. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι φωτογραφίες της Mariana Vishegirskaya με τη νεογέννητη κόρη της που γλίτωσαν από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο, έκαναν τον γύρο του κόσμου και έγιναν αντικείμενο ρωσικής προπαγάνδας, αφού η ρωσική πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα στη φωτογραφία με τα αίματα στο πρόσωπο που φαίνεται να φεύγει από το μαιευτήριο, είναι ηθοποιός που παρίστανε την τραυματία. Λίγες ημέρες μετά πέθανε. Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε και άλλη μία φωτογραφία, αυτή μίας γυναίκας μέσα στα αίματα να κρατά την κοιλιά της πάνω σε φορείο, αποτυπώνοντας για ακόμα μια φορά τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA