Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον κίνδυνο εκατοντάδες νάρκες που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα να παρασυρθούν και να καταλήξουν στον Βόσπορο και εν τέλει στη λεκάνη της Μεσογείου, ανέφερε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας. Σε μήνυμα που επικαλείται το πρακτορείο TASS σημειώνεται πως από την έναρξη της ρωσικής επέμβασης οι δυνάμεις της Ουκρανίας τοποθέτησαν πάνω από 400 νάρκες κοντά σε λιμάνια όπως της Οδησσού, του Οτσάκοφ και του Γιούζνι.

Διαβάστε ακόμη: Πύραυλοι Kinzhal: Αυτό είναι το υπερηχητικό όπλο που χρησιμοποίησε η Ρωσία

Ωστόσο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, λόγω των καταιγίδων πολλά από τα καλώδια που τις συνέδεαν με τις άγκυρες έσπασαν με αποτέλεσμα οι νάρκες να παρασύρονται προς τα δυτικά της Μαύρης Θάλασσας.

«Νάρκες υπό την επίδραση του ανέμου και του ρεύματος κινούνται ελεύθερα (παρασύρονται) στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας» σημειώνεται χαρακτηριστικά. Αυτό πρακτικά, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, σημαίνει πως δεν μπορεί να αποκλεισθεί η εκτροπή του προς τον Βόσπορο και στη συνέχεια προς τις θάλασσες της λεκάνης της Μεσογείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA