ΔΙΕΘΝΗ
21/03/2022 07:12

Πόλεμος στην Ουκρανία - Save the Children: Εξι εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο

Τουλάχιστον 59 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ομως κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ο πραγματικός αριθμός πιθανόν είναι ήδη τριψήφιος.

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία - Save the Children: Εξι εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο
Πρόσφυγες από την Ουκρανία (πηγή: AP Photos)
Ανάγνωση:

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδίως τα πλήγματα σε σχολεία και νοσοκομεία, θέτουν περίπου έξι εκατομμύρια παιδιά σε τεράστιο κίνδυνο, προειδοποιεί σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται στις πύλες εξόδου της χώρας, το ένα στα πέντε παιδιά έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ουκρανία για να σωθεί από τον πόλεμο κι όσα παραμένουν σε εμπόλεμες ζώνες υφίστανται έλλειψη τροφής, καθαρού πόσιμου νερού και ιατρικής βοήθειας, ενώ φοβούνται μόνιμα για τη ζωή τους, σημειώνει η ΜΚΟ.

Κατά τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Save the Children, 489 σχολεία και 43 νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης. «Τα σχολεία θα έπρεπε να είναι ασφαλείς τοποθεσίες για τα παιδιά, όχι χώροι όπου φοβούνται, τραυματίζονται ή σκοτώνονται», συνοψίζει ο Πιτ Γουόλς, διευθυντής του παραρτήματος της ΜΚΟ στη χώρα.

Τουλάχιστον 59 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Όμως κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ο πραγματικός αριθμός πιθανόν είναι ήδη τριψήφιος. «Οι κανόνες του πολέμου είναι ξεκάθαροι», υπογραμμίζει ο κ. Γουόλς. «Τα παιδιά δεν είναι στόχοι — ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τα σχολεία. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά της Ουκρανίας με κάθε κόστος. Πόσοι άνθρωποι χρειάζεται να πεθάνουν ακόμη προτού τελειώσει αυτός ο πόλεμος;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΜΚΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ