Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευχαριστώ εκ μέρους όλης της Ουκρανίας εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνομιλία που είχε μέσω βιντεοκλήσης με τον Αστον Κούτσερ και τη Μίλα Κούνις. Πριν από λίγες ώρες ο Ουκρανός πρόεδρος δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο από τη βιντεοκλήση που είχε με τη Μίλα Κούνις και τον Αστον Κούτσερ, εκφράζοντάς τους την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που προσέφεραν στον ουκρανικό λαό λόγω του πολέμου της Ρωσίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε στο Twitter του πως Κούνις και Κούτσερ ήταν από τους πρώτους που βοήθησαν τους Ουκρανούς. «Έχουν ήδη συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια και τα στέλνουν στην @flexport και την @Airbnb για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το ζευγάρι είχε ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας στο GoFundMe για να υποστηρίξει όσους βρίσκονται σε εμπόλεμες περιοχές. Στόχος των ηθοποιών ήταν να συγκεντρώσουν 30 εκατομμύρια δολάρια. Οι πόροι που θα συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν στο Airbnb.org -- το οποίο βοηθά ανθρώπους σε κρίση να βρουν στέγη-- και στο Flexport.org -- το οποίο συνεισφέρει στην παροχή παγκόσμιας βοήθειας.

«Είμαι περήφανη Ουκρανή. Η οικογένειά μου ήρθε στις ΗΠΑ το 1991, εγώ γεννήθηκα στο Τσερνιβτσί της Ουκρανίας το 1983. Οι Ουκρανοί είναι περήφανοι και γενναίοι άνθρωποι που αξίζουν τη βοήθειά μας αυτές τις στιγμές που έχουν ανάγκη. Αυτή η άδικη επίθεση στην Ουκρανία και την ανθρωπότητα γενικότερα είναι καταστροφική και ο ουκρανικός λαός χρειάζεται την υποστήριξή μας», είχε αναφέρει η Μίλα Κούνις σε δήλωσή της.

«Ενώ γινόμαστε μάρτυρες της γενναιότητας των Ουκρανών, γινόμαστε επίσης μάρτυρες του αφάνταστου βάρους εκείνων που επέλεξαν την ασφάλεια. Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν αφήσει πίσω τους όλα όσα γνωρίζουν και αγαπούν για να αναζητήσουν καταφύγιο. Χωρίς να έχουν τίποτα άλλο εκτός από όσα μπορούν να μεταφέρουν, οι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν ανάγκη από στέγη και προμήθειες αμέσως».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA