Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του κόσμου έκανε η φωτογραφία μιας μητέρας που θηλάζει το μόλις 30 ημερών βρέφος αλλά ταυτόχρονα είναι τραυματισμένη στο κεφάλι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η 27χρονη Ολγα έσωσε το νεογέννητο βρέφος της, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο Κίεβο. Το κάλυψε με το σώμα της, για να το προστατεύσει. Οπως θα έκανε κάθε μάνα για το παιδί της, έτσι έπραξε και εκείνη.

«Είχα χτυπήσει στο κεφάλι και το αίμα άρχισε να ρέει και όλο κύλισε πάνω στο μωρό», είπε η Όλγα, ξαπλωμένη στο νοσοκομείο παίδων Okhmatdyt όπου νοσηλευόταν. «Δεν μπορούσα να καταλάβω, νόμιζα ότι ήταν το δικό της αίμα» ανέφερε μιλώντας στο Reuters. Φωτογραφίες της Όλγας, με το κεφάλι της σε επιδέσμους και με το σώμα της γεμάτο με μικροτραύματα ενώ κρατούσε το μωρό της, την Βικτώρια, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου σε μια ένδειξη του βαρύτατου φόρου αίματος που πληρώνουν οι άμαχοι στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Όταν ο πατέρας Ντμίτρι, πήρε την Βικτώρια η Όλγα είπε ότι άρχισε να φωνάζει ότι το μωρό χτύπησε. «Όλγα, το αίμα σου είναι, όχι του μωρού», θυμάται να λέει ο Ντμίτρι. Η Όλγα είπε ότι είχε μόλις ξυπνήσει για να ταΐσει το 6 μηνών μωρό της και την είχε ήδη καλύψει με μια κουβέρτα για να τη ζεστάνει όταν χτύπησε ο πύραυλος. «Και αυτό ήταν που κράτησε το μωρό ζωντανό. Την είχα καλύψει έγκαιρα. Και τότε ο Ντμίτρι έσπευσε και μας κάλυψε και αυτός». 

Η Όλγα νοσηλεύεται για τα τραύματά της στο κεφάλι και το σώμα αλλά το μωρό είναι ασφαλές, πέραν από μια γρατζουνιά και μερικούς μώλωπες. «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο πάρα μόνο να σκεφτόμαστε θετικά, να πιστέψουμε ότι αυτό ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί», πρόσθεσε ο Ντμίτρι, που είχε ξυπνήσει από τον ήχο των γυαλιών που έσπαγαν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA