Μενού
  • Α-
  • Α+

Οσοι δεν συναινούν στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, θεωρούνται εχθροί του κράτους. Ετσι, εκτός από την κεντρική εξουσία, στοχοποιούνται και από τους υπέρμαχους πολίτες της στρατιωτικής εισβολής στη γειτονική χώρα. Στη Ρωσία μια αυτοδιαχειριζόμενη λευκορωσική θεατρική ομάδα ισχυρίστηκε ότι τοποθετούνται αυτοκόλλητα στις πόρτες των σπιτιών των ανθρώπων εάν έχουν παρευρεθεί σε αντιπολεμική διαμαρτυρία. Το Ελεύθερο Θέατρο της Λευκορωσίας, το οποίο πραγματοποιεί επίσης πολλές εκστρατείες, ανέφερε ότι τα αυτοκόλλητα έγραφαν: «Εδώ ζει ένας προδότης». Τα αυτοκόλλητα φέρουν επίσης τα γράμματα Z και V που χρησιμοποιούνται από τον ρωσικό στρατό.

Αν και η είδηση δεν έχει επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, η καταστολή των αντιφρονούντων κι όσων δεν επιθυμούν την εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο που διεξάγει ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, αλλά και ο στιγματισμός τους από τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο ως «προδότες» και «καθάρματα», έχει χωρίσει τη χώρα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA