ΔΙΕΘΝΗ
22/03/2022 18:34

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κρύβουν τον αριθμό των νεκρών - Ζητούν από συγγενείς να τους τιμήσουν αργότερα

Το BBC έκανε έρευνα και επιβεβαίωσε τα ονόματα και τον βαθμό 557 στρατιωτών και αξιωματικών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία με την βοήθεια τόσο των social media αλλά και των συγγενών τους με τους οποίους επικοινώνησαν

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κρύβουν τον αριθμό των νεκρών - Ζητούν από συγγενείς να τους τιμήσουν αργότερα
Πηγή: AP
Ανάγνωση:

Τα νούμερα που έχει ανακοινώσει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σχετικά με τις απώλειες που μετράει στον πόλεμο στην Ουκρανία θεωρούνται από πολλούς... νοθευμένα. Από την πρώτη μέρα της εισβολής που πάει πίσω στις 27 ημέρες, οι Ρώσοι έχουν ανακοινώσει λιγότερες από 500 απώλειες στις μάχες που έχουν δοθεί στο πεδίο μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με το BBC, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Ουκρανία από την άλλη, υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 15.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Το BBC έκανε έρευνα και επιβεβαίωσε τα ονόματα και τον βαθμό 557 στρατιωτών και αξιωματικών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία με την βοήθεια τόσο των social media αλλά και των συγγενών τους με τους οποίους επικοινώνησαν. Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι 15 από τις 85 επαρχίες της Ρωσίας δεν έχουν ανακοινώσει ούτε έναν νεκρό στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κραυγή αγωνίας» για 100.000 αμάχους στη Μαριούπολη – Τελειώνουν τα τρόφιμα και στη Χερσώνα

Όμως, στο Κεμέροβο της Σιβηρίας συγγενείς των πεσόντων που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, κατέδειξαν τις ταυτότητες αλλά και τα σημεία ταφής 7 στρατιωτών και αξιωματικών του ρωσικού στρατού! Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας από το BBC οι αρχές του Κεμέροβο ανακοίνωσαν ότι έχουν ταφεί 13 στρατιωτικοί στην περιοχή από την αρχή της εισβολής.

Οι πιέσεις στα τοπικά ΜΜΕ να μην δημοσιοποιούν τέτοιου είδους ειδήσεις είναι αφόρητες ή έχουν σβηστεί! Δημοσιογράφος από τη Σιβηρία δήλωσε στο BBC: «Σε επίπεδο τοπικών αρχών όλα τα ΜΜΕ έχουν την διαταγή να μην δημοσιεύουν κανένα στοιχείο για απώλειες στην Ουκρανία».

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι τοπικές αρχές απαγορεύουν στους συγγενείς των πεσόντων να πενθήσουν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους: «Μας λένε, μην το κάνετε θέμα τώρα! Θα βρούμε ένα τρόπο να τιμήσουμε την μνήμη των αγοριών σας αργότερα…»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ