ΔΙΕΘΝΗ
22/03/2022 19:06

War Calendar podcast: Οι στάχτες της Μαριούπολης και ο φόβος για νέο πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ

Το Reader.gr παρουσιάζει μέσα σε λίγα λεπτά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών για να λήξει ο πόλεμος μέσα από το podcast «War Calendar» με τον Σωτήρη Βαλάρη

Σωτήρης Βαλάρης
Επιμέλεια: Σωτήρης Βαλάρης
War Calendar podcast: Οι στάχτες της Μαριούπολης και ο φόβος για νέο πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ
Πηγή: APimages
Ανάγνωση:

Η Μαριούπολη είναι πλέον μία πόλη σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη, παραδομένη σε ανθρωπιστικό εφιάλτη. Εν μέσω αδιάκοπων βομβαρδισμών, δεκάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι, οι περισσότεροι σε καταφύγια με ελάχιστες έως καθόλου προμήθεις σε τρόφιμα.

Σε ανθρωπιστική κρίση βυθίζονται πλέον και άλλες πόλεις, περιλαμβανομένων Χερσώνας, Χαρκόβου και Σούμι, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι προμήθειες σε τρόφιμα δεν ξεπερνούν τις τρεις με τέσσερις ημέρες.

Για «απαγωγές» παιδιών στην Ουκρανία κάνει λόγο η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο αναφερόμενη στις καταγγελίες των ουκρανικών αρχών ότι 2.389 ανήλικοι απομακρύνθηκαν παρανόμα και διά της βίας από τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και οδηγήθηκαν σε ρωσικό έδαφος.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, 27η ημέρα από τη ρωσική εισβολή:

Ακούστε και τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
WAR CALENDAR PODCAST ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ
Σωτήρης Βαλάρης
Επιμέλεια: Σωτήρης Βαλάρης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ