Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μαριούπολη είναι πλέον μία πόλη σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη, παραδομένη σε ανθρωπιστικό εφιάλτη. Εν μέσω αδιάκοπων βομβαρδισμών, δεκάδες χιλιάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι, οι περισσότεροι σε καταφύγια με ελάχιστες έως καθόλου προμήθεις σε τρόφιμα.

Σε ανθρωπιστική κρίση βυθίζονται πλέον και άλλες πόλεις, περιλαμβανομένων Χερσώνας, Χαρκόβου και Σούμι, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση και διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι προμήθειες σε τρόφιμα δεν ξεπερνούν τις τρεις με τέσσερις ημέρες.

Για «απαγωγές» παιδιών στην Ουκρανία κάνει λόγο η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο αναφερόμενη στις καταγγελίες των ουκρανικών αρχών ότι 2.389 ανήλικοι απομακρύνθηκαν παρανόμα και διά της βίας από τις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και οδηγήθηκαν σε ρωσικό έδαφος.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, 27η ημέρα από τη ρωσική εισβολή:

Ακούστε και τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών: 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA