Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ένα πόλεμο οι δυο αντιμαχόμενες πλευρές χρησιμοποιούν όλα τα όπλα τους. Ένα από αυτά είναι και αυτό της ψυχολογικής πίεσης μέσω της προπαγάνδας. Σε αυτό το πλαίσιο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έδωσαν στη δημοσιότητα έναν πίνακα στον οποίο δε συγκρίνουν τις απώλειες των δυο χωρών στις εχθροπραξίες του τελευταίου μήνα αλλά συγκρίνει τις απώλειες των ρωσικών δυνάμεων στις 26 αυτές ημέρες με εκείνες που είχε ο Κόκκινος Στρατός στον δεκαετή πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν τον πίνακα μέσα σε 26 ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει στην Ουκρανία: 15.300 στρατιώτες, έξι στρατηγούς, 509 τανκς, 1556 εκτοξευτές πυραύλων, 252 πυροβολικά συστήματα, 99 πολεμικά αεροσκάφη, 123 ελικόπτερα, 15 ειδικά στρατιωτικά οχήματα και 1.070 οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μεταφοράς καυσίμων.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο πίνακα, στα 10 χρόνια του πολέμου στο Αφγανιστάν οι Σοβιετικές δυνάμεις είχαν χάσει: 15.051 στρατιώτες, πέντε στρατηγούς, 385 τανκς, 1314 εκτοξευτές πυραύλων, 433 πυροβολικά συστήματα, 118 πολεμικά αεροσκάφη, 400 ελικόπτερα, 510 ειδικά στρατιωτικά οχήματα και 11.369 οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μεταφοράς καυσίμων.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε πως τα νούμερα που έχουν να κάνουν με τις ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν επιβεβαιώνονται από τη Μόσχα και προκύπτουν από την ενημέρωση που δίνουν οι Αρχές στο Κίεβο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA