Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρόκειται για έναν από τους πιο τρομακτικούς ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, ο οποίος έγινε διάσημος έπειτα από έναν viral ισχυρισμό ότι σκόπευσε πιο μακριά από όλους στον πόλεμο στο Ιράκ. Φήμες ήθελαν τον Καναδό Wali τις τελευταίες μέρες νεκρό στην Ουκρανία. Ομως, εκείνος εμφανίστηκε, βάζοντας τέλος στα σενάρια ότι έχει χάσει τη ζωή του«Είχα ένα μικρό μπλακάουτ», ανέφερε ο Wali, πιστεύοντας ότι οι φήμες για τον θάνατό του ήταν μέρος μιας προπαγανδιστικής εκστρατείας των Ρώσων.

Ο Wali έφτασε στην Ουκρανία στην αρχή του πολέμου για να ενταχθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, αποδεχόμενος την έκκληση που απηύθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από ξένους εθελοντές για να πολεμήσουν τους Ρώσους εισβολείς στην Ουκρανία. Μιλώντας από το Κίεβο στην Global News την Τρίτη, δήλωσε ότι είναι «καλοταϊσμένος, ξεκούραστος και καλά». Οι φήμες ότι ο Wali είχε πεθάνει άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, χωρίς συγκεκριμένη πηγή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώτη έρευνα για φερόμενο βιασμό που διέπραξε Ρώσος στρατιώτης

«Νομίζω ότι πρόκειται για τρολάρισμα» υποστηρίζει ο Wali

Ο Wali είπε ότι πέρασε την τελευταία εβδομάδα - που τον θεωρούσαν νεκρό - στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Κίεβο και πως τώρα ξεκουράζεται, καθώς είναι άρρωστος. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει ξανά στην πρώτη γραμμή. «Ήμουν ο τελευταίος που έμαθε την είδηση ότι ήμουν νεκρός. Νομίζω ότι πρόκειται για τρολάρισμα. Αλλά νομίζω επίσης ότι είναι περίεργο, γιατί έπειτα από λίγο ο εχθρός θα χάσει την αξιοπιστία του με αυτή την προπαγάνδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί προωθούν τέτοια ψέματα», διερωτήθηκε.

«Αυτός ο πόλεμος είναι σαν να παίζεις σκάκι χωρίς να ξέρεις τι είναι τα άλλα πιόνια»

Είπε ότι πολεμά δίπλα στις «φοβερές» Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τον Καναδό εταίρο του, και τις τελευταίες ημέρες η ομάδα είχε πιάσει έδαφος και έκανε «προελάσεις εναντίον του εχθρού» στην περιοχή που πολεμούσαν.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Αυτός ο πόλεμος είναι σαν να παίζεις σκάκι χωρίς να ξέρεις τι είναι τα άλλα πιόνια. Ξέρεις λίγο αλλά όχι αρκετά. Ημασταν με τους Ρώσους σε πολύ κοντινή απόσταση, όπως 50 μέτρα, και σε εκείνο το σημείο ήξεραν ότι ήμασταν εκεί. Ήμουν σε ένα σπίτι όπου πυροβόλησαν το δωμάτιο ακριβώς δίπλα μου με οβίδες από ένα τανκ, ήμουν περίπου τρία μέτρα μακριά. Ημασταν τυχεροί. Τώρα ξέρω πώς είναι να σε δεσμεύει ένα τανκ», κατέληξε ο Wali που πολεμά στο πλευρό των Ουκρανών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA