Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο το οποίο φέρει το hastag, StopFake, ανάρτησε η ρωσική πρεσβεία της Αθήνας και χαρακτηρίζει ως ψευδή την είδηση που βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα κι απεικόνιζε πολίτες στο Τσερνίγκοφ να πέφτουν νεκροί από ρωσικά πυρά ενώ περίμεναν στην ουρά για να πάρουν ψωμί. Οπως αναφέρει το βίντεο της ρωσικής πρεσβείας «κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο υπήρχαν διάσπαρτα πτώματα στο Τσερνίγκοφ. Οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν ότι σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό. Πρόκειται ουσιαστικά για ουκρανική προβοκάτσια.

Είναι προφανές από το βίντεο ότι δεν υπήρχε πολεμική σύρραξη εκείνη την ώρα στην πόλη. Επίσης, εκεί που φαίνονται να κείτονται τα πτώματα, δεν υπάρχουν τρύπες στους τοίχους από πυροβολισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά το βίντεο κι ακολούθως φιλοξενεί δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού στρατού.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν υπήρχαν ρωσικά στρατεύματα στο Τσερνίγκοφ. Ολες οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από το Τσερνίγκοφ και μπλοκάρουν τους δρόμους Καμία ενέργεια δεν έγινε στην πόλη» λέει σε μήνυμά του ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA