Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ανατόλι Τσουμπάις, σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο αρχιτέκτονας των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην μετασοβιετική Ρωσία, παραιτήθηκε από τη θέση που είχε στο Κρεμλίνο ως ειδικός απεσταλμένος και εγκατέλειψε την χώρα, δήλωσε πηγή στο πρακτορείο Reuters, πράξη που τον καθιστά ως το πιο προβεβλημένο υψηλόβαθμο πρόσωπο που εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νεότερο μήνυμά του δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει απομείνει τίποτα από το λιμάνι της Μαριούπολης, η οποία, όπως είπε, βομβαρδίζεται συνεχώς. Πρόσθεσε, ότι 100.000 άμαχοι παραμένουν στη Μαριούπολη χωρίς φαγητό, χωρίς νερό, χωρίς φάρμακα και υπό συνεχείς επιθέσεις.

Οι μάχες μαίνονται γύρω από τα προάστια του Κιέβου με τις ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες, να σημειώνουν κέρδη. Δυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα και ορισμένοι στρατιώτες έχουν κρυοπαγήματα.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου, 28η ημέρα από τη ρωσική εισβολή:

Ακούστε και τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών: 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA