ΔΙΕΘΝΗ
24/03/2022 11:02

Τουρκία: Αγοράζουν σάπια λαχανικά και μπαγιάτικο ψωμί - Κατρακυλά η λίρα

Τα ρεπορτάζ στον τουρκικό Τύπο για τις αυξήσεις – «φωτιά» στα βασικά αγαθά πληθαίνουν, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν και οι λύσεις στις οποίες καταφεύγουν μερικές φορές οι φτωχοί καταναλωτές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία: Αγοράζουν σάπια λαχανικά και μπαγιάτικο ψωμί - Κατρακυλά η λίρα
Τουρκία: Αγοράζουν σάπια λαχανικά και μπαγιάτικο ψωμί - Κατρακυλά η λίρα
Ανάγνωση:

Ο πληθωρισμός «καταπίνει» την ήδη κατακερματισμένη τουρκική οικονομία, και εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα, καθώς δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμα και βασικά αγαθά. Υπάρχουν μάλιστα καταναλωτές που αγοράζουν ακόμα και σάπια λαχανικά, γιατί πωλούνται φθηνότερα, αλλά και ψωμί προηγούμενων ημερών.

Τα ρεπορτάζ στον τουρκικό Τύπο για τις αυξήσεις – «φωτιά» στα βασικά καταναλωτικά αγαθά συνεχώς πληθαίνουν, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν και οι λύσεις στις οποίες καταφεύγουν μερικές φορές οι φτωχοί καταναλωτές. Αυξήσεις καταγράφονται στο κρέας, τα φρούτα, τα λαχανικά, το ψωμί, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Video Loading...

Η τιμή του κρέατος, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Sozcu, μέσα σε μία μόλις ημέρα αυξήθηκε κατά 48% με τους πολίτες να κάνουν ουρές στα κρεοπωλεία που πουλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους, ενώ οι καταναλωτές έχουν στραφεί προς την αγορά κιμά από κοτόπουλο που είναι λίγο πιο φθηνό. Κάποιοι καταναλωτές, σύμφωνα με το Fox haber, επιλέγουν να αγοράσουν σάπια φρούτα και λαχανικά και μπαγιάτικο ψωμί για να το πάρουν φθηνότερα.

Την ίδια ώρα, το χαρτονόμισμα των 5 λιρών κοστίζει πλέον περισσότερο για να τυπωθεί παρά να κυκλοφορεί, με το κόστος εκτύπωσης έχει φτάσει στις 6 λίρες. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το χαρτονόμισμα οδεύει προς απόσυρση.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΨΩΜΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ