Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στην εκτόξευση πυραύλου «αγνώστου τύπου» προς ανατολική κατεύθυνση, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας, καθώς η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει τη σειρά των οπλικών δοκιμών που πολλαπλασίασε από την αρχή της χρονιάς. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Κυανό Οίκο.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα έπεσε στη θάλασσα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας. Κατά τις ιαπωνικές αρχές, έπεσε κάπου 170 χιλιομέτρων δυτικά από την ιαπωνική νομαρχία Αομόρι (βόρεια) στις 15:44 (τοπική ώρα· 08:44 ώρα Ελλάδας). Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας είχε στείλει επείγον προς όλα τα πλοία κοντά στις ακτές, γιατί υπήρχαν ανησυχίες ότι ο πύραυλος θα πέσει στη θάλασσα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Ιαπωνίας, όπως κι έγινε.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο Μουν Τζε-ιν, καταδίκασε σθεναρά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα νωρίτερα σήμερα και το γεγονός ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης παραβίασε το μορατόριο που είχε κηρύξει ως προς τις εκτοξεύσεις ICBM και τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του. Ο υφυπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Μακότο Ονίκι σημείωσε πως ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Πιονγκγιάνγκ μοιάζει να είναι νέο μοντέλο ICBM, δεδομένου ότι έφθασε σε υψόμετρο 6.000 χιλιομέτρων.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει λάβει καμία πληροφορία που να κάνει λόγο για ζημιές σε πλοία ή αεροσκάφη, χαρακτηρίζοντας πάντως την εκτόξευση «σοβαρή απειλή» για την ασφάλεια της Ιαπωνίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA