Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις συνομιλίες τους στις Βρυξέλλες αναφορικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προεξάρχοντος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, το Κρεμλίνο ενημερώνει για τις ενέργειες στο μέτωπο του πολέμου που διεξάγει κατά του γειτονικού κράτους και προχώρησε σε μια επιβεβαίωση πληροφορίας που είχε βγει στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές εβδομάδες κι αφορούσε στον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Ρώσος ολιγάρχης και πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, έπαιξε πρώιμο ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία. Ο Αμπράμοβιτς, στον οποίο επιβλήθηκαν σημαντικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, δεν είναι σε θέση να βγάλει κέρδος από την πώληση της Τσέλσι. «Eλαβε μέρος στο αρχικό στάδιο των συνομιλιών», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των Ρώσων και των Ουκρανών».

Χθες η Wall Street Journal προχώρησε σε αποκάλυψη-βόμβα καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμά της, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να ζήτησε από τον Τζο Μπάιντεν στην τελευταία τους τηλεφωνική συνομιλία να αφαιρέσει τον Ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς από τον κατάλογο κυρώσεων που έχουν προετοιμάσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να συνεχίσει «να μεσολαβεί στις ρωσοουκρανικές διαπραγματεύσεις».

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος προέτρεψε τον Μπάιντεν «να περιμένει» για την επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος θα μπορούσε να είναι σημαντικός μεσολαβητής με τη Μόσχα για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών, όπως ανέφεραν πηγές στο αμερικανικό μέσο. «Δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε από την πλευρά της η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου. «Για χάρη των διαπραγματεύσεων και της επιτυχούς έκβασής τους, δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε τη διαδικασία ή τη συμμετοχή του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, πριν έρθει σήμερα ο Πεσκόφ να επιβεβαιώσει ότι πράγματι ο Ρώσος κροίσος είχε παίξει τον δικό του ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

«Βρέθηκε» ο «εξαφανισμένος» Ρώσος υπουργός Αμυνας

Σε άλλο σημείο της καθιερωμένης ενημέρωσης το Κρεμλίνο απάντησε στη φημολογία για τον «εξαφανισμένο» υπουργό Αμυνας της χώρας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι ο λόγος που ο Ρώσος υπουργός Αμυνας δεν εμφανίστηκε δημόσια εδώ και καιρό είναι επειδή είναι απασχολημένος και «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης...

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, εθεάθη για τελευταία φορά στις 11 Μαρτίου κατά την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έχει να εμφανιστεί δημόσια 13 μέρες από τις 28 όταν άρχισε ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας. Η ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας Agenstvo, ανέφερε ότι έως τις 11 Μαρτίου ο Σοϊγκού εμφανίζονταν στις ειδήσεις καθημερινά. Την εξαφάνιση του Σοϊγκού παρατήρησε για πρώτη φορά ο δημοσιογράφος του ιστότοπου Mediazona, Ντμίτρι Τρεσάνιν. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι – ερευνητές επικαλούμενοι άτομα από το περιβάλλον του Σοϊγκού ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA