Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στην Τζέντα σε μία από τις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco, σχεδόν δίπλα από το σημείο που διεξάγεται το Grand Prix της Formula 1. Οπως μετέδωσαν σαουδαραβικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη ίσως σχετίζεται με μια σειρά επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες από το σιιτικό κίνημα Χούθι της Υεμένης που πολεμά το Ριάντ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα τεράστιο πέπλο καπνού να υψώνεται στον ουρανό της πόλης.

Να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες, αντάρτες είχαν επιτεθεί σε άλλη αποθήκη πετρελαίου της εταιρείας. Η οργάνωση Χούθι ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση «βαθιά μέσα στην επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας». 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναγκαστική προσγείωση για το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αντρέι Ντούντα

Εν μέσω αυτής της κατάστασης, οι υπεύθυνοι της Formula 1 δήλωσαν ότι θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και θα αποφασίσουν εάν θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της σεζόν, την Κυριακή.

Στο μεταξύ, βίντεο από το σημείο κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν να συνεχίζονται οι δοκιμές των αγώνων με μεγάλα σύννεφα καπνού να διακρίνονται στο βάθος.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA