Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατά τη διάρκεια πρωινής ακρόασης, παρουσία της Ιταλικής Ένωσης Πομποδεκτών (Εθελοντική Οργάνωση), ο Ποντίφικας Φραγκίσκος σε ομιλία ενόψει των παρευρισκομένων όρισε απαράδεκτο και επαίσχυντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.   

«Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι αυτός ο επαίσχυντος πόλεμος για όλους μας, για όλη την ανθρωπότητα, θα τελειώσει το συντομότερο δυνατό: είναι απαράδεκτος. Κάθε μέρα προσθέτει περισσότερους θανάτους και καταστροφές». Άκουσα πως δεσμεύεστε να συνεισφέρετε επίσης στην υπηρεσία των πολλών αδελφών που έφυγαν από την Ουκρανία λόγω του πολέμου. Σας ευχαριστώ για αυτό» είπε ο Ποντίφικας.  Στην ομιλία του, ο Ποντίφικας αφιέρωσε μεγάλη προσοχή στη δράση των εθελοντών αλλά και των πολιτών.

«Πολύς κόσμος κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Απλοί άνθρωποι, ειδικά στις γειτονικές χώρες, αλλά και εδώ στην Ιταλία, όπου έχουν φτάσει και συνεχίζουν να φτάνουν χιλιάδες Ουκρανοί. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη, είναι ένας συγκεκριμένος, ‘χειροποίητος’ τρόπος οικοδόμησης της ειρήνης» είπε ο Πάπας Μπεργκόλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA