Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηταν δεδομένο πως από τη στιγμή που ο Βλαντίμιρ Πούτιν πάτησε το... κουμπί του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία θα αντιμετώπιζε και αυτή οικονομικά προβλήματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ετσι, οι οικονομικές κυρώσεις που επέβαλλαν οι συμμαχικές δυνάμεις της Δύσης, έχουν ήδη στοχεύσει τις περιουσίες των Ρώσων ολιγαρχών, φίλων του προέδρου και αρκετοί από αυτούς βιώνουν ακόμη και την οικονομική καταστροφή! 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία Ρώσοι ολιγάρχες, λέει ο Τσαβούσογλου

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο πρόεδρος της Σπαρτάκ Μόσχας, Λεονίντ Φεντούν, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil. Ο Ρώσος βρισκόταν στη 16η θέση της κατάταξης του Forbes μεταξύ των συμπατριωτών του, με περιουσία της τάξης των 11,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά εμφανίζεται πια να έχει χάσει το 99% από αυτήν, μέσα σε λίγες εβδομάδες και μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην οικονομία της χώρας με τους πρώτους Ρώσους επιχειρηματίες να έχουν ήδη «πληγωθεί» σε σημαντικό βαθμό και άλλους να ψάχνουν τρόπο να διαφύγουν των κυρώσεων, όπως ακόμη και ο μεγάλος Ρομάν Αμπράμοβιτς

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA