Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, «σκέφτεται σοβαρά» το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία νέα πλατφόρμα social media. Ο οραματιστής δισεκατομμυριούχος έκανε την αποκάλυψη αυτή στο Twitter, απαντώντας σε ερώτηση χρήστη για το εάν θα επιθυμούσε να φτιάξει μία πλατφόρμα με αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα, που θα έδινε προτεραιότητα στην ελευθερία του λόγου και θα άφηνε ελάχιστα περιθώρια προπαγάνδας. 

Ο Μασκ, αν και φανατικός χρήστης του Twitter, έχει επικρίνει τις πολιτικές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων, το έχει κατηγορήσει ότι υπονομεύει τη δημοκρατία, αποτυγχάνοντας να ανταποκριθεί στην αρχή της ελευθερίας του λόγου. Μάλιστα είχε κάνει δημοσκόπηση στο Twitter με την ερώτηση εάν το Twitter σέβεται την ελευθερία του λόγου, με ποσοστό άνω του 70% των συμμετεχόντων να απαντούν «όχι».  «Οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές. Παρακαλώ ψηφίστε με προσοχή» είχε γράψει. 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι καμία από τις εναλλακτικές πλατφόρμες που έχουν δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης της Truth Social του Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχουν καταφέρει να κοντράρουν σε δημοφιλία Facebook,Twitter και Instagram.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA