Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Novaya Gazeta, το τελευταίο εναπομείναν ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης της Ρωσίας, λέει ότι θα σταματήσει τις διαδικτυακές και έντυπες δραστηριότητές του μέχρι το τέλος της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η εφημερίδα ανέφερε ότι έλαβε μια δεύτερη προειδοποίηση από την κρατική υπηρεσία επιτήρησης επικοινωνιών της Ρωσίας, Roskomnadzor, σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία - Στο στόχαστρο μπαίνει το σύμβολο «Ζ» στη Γερμανία: «Είναι το σύμβολο του φασισμού του Πούτιν»

Η εφημερίδα έλαβε την πρώτη του προειδοποίηση στις 22 Μαρτίου, την ίδια ημέρα που ο αρχισυντάκτης του, Ντμίτρι Μουράτοφ, είπε ότι δημοπρατούσε το μετάλλιο του Νόμπελ Ειρήνης για να συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Ο Ντιμίτρι Μουράτοφ,  ίδρυσε την Novaya Gazeta, το 1993. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής των Νομπέλ, τον Οκτώβριο, η εφημερίδα είναι «η πιο ανεξάρτητη στη Ρωσία, η οποία επί δεκαετίες μάχεται για την ελευθερία του λόγου στη χώρα, κάτω από ολοένα και πιο αντίξοες συνθήκες». Δύο προειδοποιήσεις από την Roskomnadzor μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της άδειας χρήσης των μέσων ενημέρωσης στη Ρωσία.

Η Novaya Gazeta συμμετείχε στη συνέντευξη στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χθες, αλλά δεν δημοσίευσε το υλικό. Η εποπτεία των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας είχε προειδοποιήσει για πιθανές συνέπειες εάν το δημοσιεύσουν. Οι δημοσιογράφοι στη Ρωσία δέχθηκαν άνευ προηγουμένου πιέσεις από τις αρχές από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA