Μενού
  • Α-
  • Α+

«Άστραψε και βρόντηξε» η Μόσχα η οποία κατήγγειλε ως «απολύτως απαράδεκτα» τα σχόλια του επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν «διέπραξε εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία. «Η ρωσική πλευρά έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στο Ζάγκρεμπ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Ρωσίας στην Κροατία, εκφράζοντας τη θλίψη της για την «ανεύθυνη συμπεριφορά» του κροάτη ΥΠΕΞ, την οποία χαρακτηρίζει «καταστροφική» για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει ήδη διαπράξει εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «το αυταρχικό καθεστώς (του Πούτιν) δεν θα κρατήσει για πολύ».

«Η προσβλητική γλώσσα και οι αβάσιμες κατηγορίες του επικεφαλής της κροατικής διπλωματίας σε βάρος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι απολύτως απαράδεκτες», γράφει η ρωσική πρεσβεία στο Ζάγκρεμπ.

«Είναι εξίσου απαράδεκτο να αποκαλείται “καθεστώς” η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να εκφράζεται δημόσια η επιθυμία για την αντικατάστασή της το συντομότερο δυνατόν», συμπληρώνει.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξίι Ρέζνικοφ είχε ζητήσει την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χαρακτηρίσει τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου». Η Κροατία, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA