Μενού
  • Α-
  • Α+

Οταν δύο χώρες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, δυστυχώς οι κτηνωδίες εκατέρωθεν είναι αναπόφευκτες. Μια τέτοια εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου κι απεικονίζει Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν πάρει τα κινητά νεκρών Ρώσων στρατιωτών και παίρνουν τηλέφωνο ή κάνουν βιντεοκλήση σε συγγενείς τους και τους χλευάζουν για τα νεκρά παιδιά τους.

Σειρά από βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Telegram σε κανάλια του τάγματος Αζόφ, φέρονται να δείχνουν Ουκρανούς στρατιώτες να τηλεφωνούν στις οικογένειες νεκρών Ρώσων και να τους κοροϊδεύουν. Σ' ένα από τα βίντεο, Ουκρανός καλεί τη μητέρα στρατιώτη από τη Ρωσία υποστηρίζοντας πως άφησαν το σώμα του να τον φάνε τα σκυλιά. Η μάνα λυγίζει στο τέλος του βίντεο και ξεσπά σε κλάματα, ενώ οι Ουκρανοί γελάνε. Τα βίντεο αναδημοσιεύτηκαν στη συνέχεια στο Twitter και τα διαμοιράστηκαν υποστηρικτές της Ρωσίας και πολλοί εξ αυτών κάνουν λόγο για εγκλήματα πολέμου από την Ουκρανία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας και υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Μιχαΐλο Φεντόροφ είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα πως η Ουκρανία χρησιμοποιεί το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Clearview ΑΙ, για να αναγνωρίσει νεκρούς Ρώσους στρατιώτες και να ενημερώσει τους οικείους τους.

Ο Φεντόρφ ανέφερε στο Reuters πως «από αβρότητα στις μητέρες τους, διανέμουμε αυτές τις πληροφορίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε τουλάχιστον τις οικογένειες ότι έχασαν τους γιους τους και να τους επιτρέψουμε να έρθουν για να πάρουν τις σορούς. Παράλληλα, διαλύουμε το μύθο της "ειδικής επιχείρησης", τρόπος με τον οποίον αναφέρεται η Ρωσία στην εισβολή».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA