Μενού
  • Α-
  • Α+

Υποβασταζόμενη από τον γιο της Κάρολο μπήκε στο αβαείο του Ουέστμινστερ η 95χρονη πλέον βασίλισσα Ελισάβετ για να παραστεί στο μνημόσυνο του αγαπημένου της πρίγκιπα Φιλίππου, που έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2021, ένα χρόνο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής. Λίγες μόνο ώρες πριν την τελετή έγινε γνωστό ότι θα δώσει το «παρών». 

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία – Δήλωση «βόμβα» για τη βασίλισσα Ελισάβετ: «Είναι πλέον σε αναπηρικό καροτσάκι»

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε στην πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας, ώστε να περπατήσει μικρότερη απόσταση μέχρι το μπροστινό μέρος όπου βρισκόταν η θέση της. Με μπαστούνι, υποβασταζόμενη από τον πρίγκιπα Άντριου μπήκε στο Αβαείο, όπου βρίσκονταν, ήδη, η βασιλική οικογένεια, εκτός του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι προτίμησαν να μην ταξιδέψουν από την Καλιφόρνια, ύστερα από διαφωνία με την κυβέρνηση σε θέματα προστασίας και ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου, η βασίλισσα Ελισάβετ φάνηκε να δακρύζει, ενώ στεκόταν όρθια αρκετές στιγμές, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η Καμίλα αλλά και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα επέλεξαν να φορέσουν ρούχα σε σκούρα πράσινη απόχρωση ως έναν διακριτικό φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, του οποίου το χρώμα στολής ήταν το πράσινο του Εδιμβούργου.  Όπως αναφέρει η Daily Mail στο μνημόσυνο παρίσταντο περίπου 1.800 άτομα, ξένοι βασιλείς και βασίλισσες, φίλοι του θανόντος, πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στρατιωτικοί και πάνω από 500 εκπρόσωποι ανθρωπιστικών και άλλων οργανώσεων τις οποίες υποστήριζε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Για τη μετάβασή της στο αβαείο είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα. Το μνημόσυνο είχε μέγιστη διάρκεια 45 λεπτών για να μην κουραστεί η βασίλισσα, ενώ επιλέχθηκε και μια συντομότερη διαδρομή ώστε να διανύσει μικρότερη απόσταση μέχρι τη θέση της.  Ηχηρή ήταν η απουσία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ που παρέμειναν στην Καλιφόρνια. Το παρών έδωσε στο μνημόσυνο όλη η βασιλική οικογένεια, όπως ο πρίγκιπας Άντριου, ο αδερφός του, κόμης του Έσεξ και η οικογένεια του Έντουαρντ, η κόμισσα του Έσεξ και τα παιδιά τους, η Λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ και ο Τζέιμς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA