Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, στα ανοικτά της Νέας Καληδονίας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Σύμφωνα με το USGS, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 16:44 τοπική ώρα (08:44 ώρα Ελλάδας) σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 279 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ταντίν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Αμερικανικό Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία «επικίνδυνα κύματα τσουνάμι» ενδέχεται να δημιουργηθούν «στις ακτές σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού» στον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα κύματα αυτά, ύψους τουλάχιστον 30 εκατοστών πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, αναμένονται στις ακτές του Βανουάτου, των Φίτζι και της Νέας Καληδονίας, διευκρίνισε η ίδια πηγή. «Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές (…) που απειλούνται θα πρέπει να δίνουν προσοχή στις ανακοινώσεις και να ακολουθούν τις εντολές των εθνικών και τοπικών αρχών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA