Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Ρομάν Αμπράμοβιτς, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από ευρωπαϊκές χώρες λόγω του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, ήταν μέλος της ρωσικής αποστολής στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη, φέρεται να δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Ο Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για πληρωμές σε ρούβλια από την 1 Απριλίου

Ο Αμπράμοβιτς εμφανίστηκε απρόσμενα στις συνομιλίες της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες. Ωστόσο, σύμφωνα με το οπτικό υλικό που δόθηκε από την προεδρία, ο Αμπράμοβιτς φαίνεται να κάθεται μεταξύ των παρατηρητών παρά στο κεντρικό τραπέζι των δύο διαπραγματευτικών ομάδων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στο δίκτυο A Haber ότι ο Αμπράμοβιτς λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ Κιέβου και Μόσχας από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και εργάζεται «ειλικρινώς» για τον τερματισμό της σύγκρουσης.  Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έχει πει ότι ο Αμπράμοβιτς δεν ήταν επίσημο μέλος της ρωσικής αποστολής, αλλά παραδέχθηκε την παρουσία του για να «καταστούν δυνατές ορισμένες επαφές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA