Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρεις πύραυλοι έπληξαν σήμερα κατοικημένη περιοχή κοντά στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας, σύμφωνα με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κυβερνήτη Μαξίμ Μαρτσένκο, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν θύματα από την επίθεση. «Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση με τρεις πυραύλους εναντίον ενός οικισμού», δήλωσε, χωρίς να αναφέρει εκτίμηση για αριθμό θυμάτων. Η Ρωσία έχει αρνηθεί επανειλημμένως πως εξαπολύει επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 31 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε πως σκοτώθηκαν στην πυραυλική επιδρομή της Τρίτης στο περιφερειακό διοικητικό κτίριο στην πόλη Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία. Η είδηση έγινε γνωστή από τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σε μια διαδικτυακή ανάρτηση σήμερα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται σε 24ωρη βάση.

Ο Ερυθρός Σταυρός απέτυχε να εκκενώσει τη Μαριούπολη

Αποτυχημένη ήταν η επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός στη Μαριούπολη με στόχο να απεγκλωβίσει χιλιάδες αμάχους που έχουν παραμείνει στην ουκρανική πόλη, η οποία έχει πέσει σχεδόν ολοκληρωτικά σε ρωσικά χέρια. Οπως ανακοινώθηκε, η ομάδα που εστάλη στη Μαριούπολη, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, καθώς η προβλεπόμενη εκκένωση χιλιάδων αμάχων από την πόλη, ήταν «αδύνατη». «Η ομάδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, που περιλαμβάνει τρία οχήματα και εννέα μέλη, δεν έφθασε στη Μαριούπολη και δεν μπόρεσε να διευκολύνει τη διέλευση με κάθε ασφάλεια των αμάχων σήμερα», δήλωσε η ΔΕΕΣ σε ένα δελτίο τύπου, προσθέτοντας πως μια νέα απόπειρα αναμένεται να επιχειρηθεί το Σάββατο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA