Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δισεκατομμυριούχος, Ρομάν Αμπράμοβιτς, είναι ένας από τους δεκάδες ζάμπλουτους «φίλους» του Πούτιν που αντιμετωπίζουν βαριές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Το Solaris, το σούπερ γιοτ αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων (458 εκατομμυρίων λιρών) του Ρομάν Αμπράμοβιτς, έφυγε από την αποβάθρα που είχε ελλιμενιστεί στην Τουρκία, διότι η βρετανική εταιρεία που τη διαχειρίζεται δέχθηκε πιέσεις να σταματήσει να το φιλοξενεί. Το γιοτ του Ρομάν Αμπράμοβιτς βρισκόταν στο λιμάνι της Αλικαρνασσού στην Τουρκία εδώ και αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με το Marine Traffic, το γιοτ βρίσκεται αγκυροβολημένο στην παραλία Yalikavak στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την υπηρεσία δεδομένων ναυτιλίας Marine Traffic.  Εκπρόσωπος της Global Ports Holding αρνήθηκε να σχολιάσει γιατί το Solaris έφυγε από το λιμάνι. Η εταιρεία, χθες, ανακοίνωσε ότι δεν έχει «καμία εξουσία να αποδεχθεί ή να απορρίψει οποιοδήποτε πλοίο ή γιοτ» από το λιμάνι, αλλά έλαβε την απόφαση να «μην λάβει καμία αμοιβή υπηρεσίας ή άλλες πληρωμές σχετικά με τον ελλιμενισμό αυτού του σούπερ γιοτ».

Τόσο το Solaris όσο και το Eclipse διαθέτουν μια σειρά από μέτρα ασφαλείας για την προστασία τους από πειρατές, απαγωγείς ή ειδικές δυνάμεις από εχθρικά κράτη. Το Eclipse διαθέτει ένα ειδικό σύστημα κατά των παπαράτσι με την ικανότητα να στοχεύει τα φωτοευαίσθητα στοιχεία στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και να τα απενεργοποιεί με λέιζερ. Εκτός από τα ελεγχόμενα από ραντάρ συστήματα ανίχνευσης πυραύλων, τα γιοτ διαθέτουν αλεξίσφαιρα παράθυρα και θωρακισμένη προστασία γύρω από τις τιμονιέρες και τις κύριες καμπίνες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA