Μενού
  • Α-
  • Α+

Οταν το 1993 ο... κόσμος ασχολήθηκε μαζί της για πρώτη φορά εκείνη ήταν μόλις 4 ετών και ο λόγος ήταν ότι ερμηνεία της στην πασίγνωστη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η λίστα του Σίντλερ», την έφερε στο επίκεντρο των σινεφίλ αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Σύμφωνα με τη New York Porst, σήμερα, 29 χρόνια αργότερα, εκείνη στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων που ψάχνουν για μια νέα αρχή έχοντας χάσει σπίτι, δουλειά και ορισμένοι από αυτούς οικογένεια λόγω του πολέμου που δέχεται η χώρα τους από τη Ρωσία. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος... εξαφάνισε εμπορικό πλοίο στη Μαριούπολη σύμφωνα με το Κίεβο

Ο λόγος για την 33χρονη σήμερα Ολίβια Νταμπρόβσκα, η οποία από ηθοποιός έχει εξελιχθεί σε πραγματική ηρωίδα, καθώς οργάνωσε τη δική της ομάδα εθελοντών για να βοηθήσει τους Ουκρανούς, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Εχοντας καταγωγή από την Κρακοβία, η Ολίβια βοηθά με την ομάδα της τους πρόσφυγες που πλησιάζουν τα σύνορα της Πολωνίας και όπως η ίδια αναφέρει μέχρι σήμερα έχει βρει σπίτια για 10 οικογένειες και έχει φροντίσει εκατοντάδες ακόμα να εγκατασταθούν σε μεγάλες πόλεις της Πολωνίας.

Η Νταμπρόβσκα είναι πολύ ενεργή στα social media και καθημερινά ενημερώνει το κοινό της για τις δράσεις της ομάδας της και τα επιτεύγματά της, προκειμένου να μεταφέρει και σε άλλους αυτό το αίσθημα ανθρωπιάς. Πρόσφατα, μάλιστα, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της μια selfie της στα σύνορα, φορώντας ένα κίτρινο τζάκετ και περιτριγυρισμένη από πούλμαν.

https://www.instagram.com/p/CbC3Rv7o0Nq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Βρήκαμε σπίτι σε 10 οικογένειες, μεταφέραμε εκατοντάδες στην Κρακοβία»

«Δεν περιμένω τίποτα και κανείς από την ομάδα μας δεν θέλει να ακούσει ''ευχαριστώ''. απλώς κάνουμε τη δουλειά μας. Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και εμείς τους βοηθάμε. Πραγματικά, νοιάζομαι για κάθε άνθρωπο στα σύνορα. Βρήκα ένα σπίτι για 10 οικογένειες. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες μεταφορές κανονίσαμε για τους πρόσφυγες από τα σύνορα της Πολωνίας στην Κρακοβία κυρίως, αλλά και σε άλλα μέρη στην Πολωνία.

Θα κάνω ό,τι μπορώ, Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα πρόσωπα, αυτά τα μάτια, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά που έχω δει. Δεν μπορείς να προετοιμαστείς για αυτό, μπορείς μόνο να φανταστείς ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησής της στο Instagram.

Παράλληλα δήλωσε πως στα σύνορα δεν υπάρχουν εντάσεις, όπως πυροβολισμοί, βομβαρδισμοί ή άλλα γεγονότα όπως σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, όμως δεν θα ξεχάσει ποτέ τις φωνές των προσφύγων: «Ουρλιάζουν και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω. Και αν χρειαστεί να το κάνω όπως το κορίτσι με το κόκκινο παλτό, ας είναι», είπε η ηθοποιός που συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στη διάσωση άμαχου πληθυσμού.

https://www.instagram.com/p/CZhb4TSoioH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA