Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, έχουν προκληθεί μετά την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στη Βουλή λόγω της μετάδοσης μηνύματος στο κοινοβούλιο μέλους του ακροδεξιού Τάγματος Αζόφ ο οποίος, όπως είπε, μετέχει στην άμυνα της Μαριούπολης.  Ο Μιχαήλ, όπως αυτοσυστήθηκε το μέλος του Τάγματος Αζόφ, υποστήριξε ότι είναι ελληνικής καταγωγής και περιέγραψε τι συμβαίνει στη Μαριούπολη.

Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από την περιοχή του Ντονμπάς ενόψει της αναμενόμενης επίθεσης της Ρωσίας στα ανατολικά. Ουκρανοί αξιωματούχοι απευθύνουν έκκληση στους ανθρώπους στην περιοχή να «αδράξουν αυτήν την ευκαιρία» για να φύγουν «όσο ακόμα είναι ασφαλές». Τα ρωσικά στρατεύματα «ανασυγκροτούνται και προετοιμάζονται» για μια επίθεση στο Ντονμπάς, το οποίο αποτελείται από τις περιοχές του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ. Οι ΗΠΑ λένε ότι η αποχώρηση της Ρωσίας από τις περιοχές έξω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ έχει πλέον ολοκληρωθεί, καθώς ο πόλεμος μετατοπίζει το επίκεντρο στην ανατολική Ουκρανία. Οι κάτοικοι του Τσερνίχιβ λένε στο BBC ότι μετά βίας είχαν φαγητό ή νερό και ζούσαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, υπό ρωσική πολιορκία.

Δύο έφηβες αδελφές κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν από ρωσικά στρατεύματα σε ένα μικρό χωριό έξω από το Κίεβο, το Ιβάνκιβ, το οποίο κατέλαβαν βάναυσα οι δυνάμεις του Πούτιν για ένα μήνα, όπως ισχυρίστηκε η αντιδήμαρχος του, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Το Ιβάνκιβ απελευθερώθηκε στις 31 Μαρτίου, 35 ημέρες αφότου έπεσε στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων στις 27 Φεβρουαρίου, μόλις 3 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου.

Το Reader.gr με το War Calendar κάνει ανασκόπηση σε όσα έγιναν σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου, 43ή ημέρα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA