Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό τα ταξίδια πλέον θεωρούνται πιο εύκολα και αρκετοί σχεδιάζουν να επισκεφτούν προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Ομως όσοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ πρέπει να δουν προσεκτικά το boarding pass αφού μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεως! 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Record, ένας ταξιδιωτικός ειδικός μοιράστηκε τέσσερα γράμματα που εφιστούν την προσοχή για τα ταξίδια και μια προειδοποίηση. Με ανάρτηση της στο TikTok η Michelle G μοιράστηκε ταξιδιωτικές συμβουλές και εξήγησε τι σημαίνουν τα γράμματα «SSSS» πάνω στην κάρτα επιβίβασης. Η Michelle, που κατάγεται από τις ΗΠΑ και κάνει αναρτήσεις με το ψευδώνυμο @laxtoluxury, είπε πως «δεν θέλουμε να τα δούμε πάνω στην κάρτα επιβίβασης. Σημαίνουν Secondary Security Screening Selection και θα σας ελέγξουν διεξοδικότατα, συνήθως σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ». 

https://www.tiktok.com/@laxtoluxury/video/7021585283988638981

Με αυτόν τον κωδικό πάνω στην κάρτα επιβίβασης o έλεγχος μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 45 λεπτά, ή και παραπάνω, στην επιβίβαση. Αν και οι άνθρωποι που έχουν αυτά τα γράμματα επιλέγονται συνήθως τυχαία, ο Frank Harrison, υπεύθυνος ασφαλείας για τη βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο στην World Travel Protection είπε στο Conde Nast Traveller πως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορεί να σας βάλουν σε προτεραιότητα για έναν τέτοιον έλεγχο ασφαλείας. Εξηγώντας, είπε πως «πολλοί ταξιδιώτες άθελά τους μπαίνουν σε προτεραιότητα λόγω ιδιαζουσών ταξιδιωτικών συμπεριφορών, όπως το κλείσιμο εισιτηρίων τελευταία στιγμή ή η πληρωμή σε μετρητά. Η επίδειξη τέτοιας συμπεριφοράς, που είναι ασύμβατη με το μέχρι τώρα προφίλ ενός επιβάτη, είναι καμπανάκι πιθανού συναγερμού για εμπορία ναρκωτικών ή και ανθρώπων. Η συνέπεια είναι, λοιπόν, βασική».

Κάποιοι ταξιδιώτες μπορεί να έχουν το σημάδι «SSSS» αν κλείσουν εισιτήρια χωρίς επιστροφή, αν περάσουν από χώρες «υψηλού κινδύνου» σύμφωνα με το State Department, ή αν το όνομά τους θυμίζει κάποιον που είναι καταζητούμενος. Αν βρίσκετε συνέχεια αυτά τα γράμματα πάνω στο εισιτήριο σας, μπορείτε να κάνετε κάτι για να το σταματήσετε.

Σε ένα άλλο βίντεο της στο TikTok, η Michelle προσθέτει: «αν πάτε στο site της Εσωτερικής Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ, μπορείτε να κάνετε αίτηση για να εξετάσει η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας το φάκελο σας και να ξεκαθαρίσει οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να πυροδοτεί περαιτέρω μέτρα ασφαλείας εις βάρος σας. Όταν ο φάκελος σας ελεγχθεί και ξεκαθαριστεί, καλό θα ήταν να μπαίνει ο αριθμός πρωτοκόλλου της έρευνας στις μελλοντικές κρατήσεις σας, και λογικά όλα θα πάνε καλά. Αν έχετε τα γράμματα μια φορά ή πολύ σπάνια, μπορεί να έχετε επιλέγει τυχαία, οπότε αυτή η λύση είναι για ανθρώπους που τους συμβαίνει συνέχεια, και άρα δεν είναι τυχαία η επιλογή τους». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.