Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder, όπου εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα αποδοκιμάζοντας «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.

Διαβάστε ακόμη: Κόστα Ρίκα: Αεροσκάφος «κόπηκε στα δύο» σε αναγκαστική προσγείωση

«Επειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία έδωσε επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Ανάκληση προϊόντων και στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί πως για την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 γρ. & 125 γρ. και Kinder Surprise maxi των 100 γρ., λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας, ενημερώθηκε την Πέμπτη και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας: Kinder Schokobons των 46 γρ. (L321RZD-MD, L294RZD-KX, L294RZD-LE, L295RZD-LE, L341RZD-MX, L341RZD-MY, L342RZD-MX και L342RZD-MY), Kinder Schokobons των 125 γρ. (L291R03, L319R0 και L347R03) και Kinder Surprise maxi των 100 γρ. (L300RZB-LE, L327RZB-MB και L327RZB-MD).

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων καλούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International SA Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Σημειώνεται ότι σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International SA Greece ΜΕΠΕ. Ο ΕΦΕΤ διενεργεί σχετικούς ελέγχους και παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA