Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε οξύτατη φραστική επίθεση εναντίον του Αμερικανού προέδρου, χαρακτηρίζοντάς τον «υπέργηρο» και  «αδύναμο», αφού ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.  Ο κ. Μπάιντεν έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον ρωσικό στρατό και τον Ρώσο πρόεδρο για εγκλήματα πολέμου. Προκάλεσε ωστόσο αμηχανία στην Ουάσινγκτον και σε άλλες δυτικές πρωτεύουσες στα τέλη Μαρτίου, όταν είπε πως ο κ. Πούτιν «δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία».

«Τόσο ανεύθυνα σχόλια δεν θα μπορούσαν να γίνουν παρά από έναν απόγονο των γιάνκηδων, δεξιοτεχνών από παλιά στις επιθέσεις και τις ραδιουργίες», ανέφερε σε σχόλιό του, φορτωμένο βαριές προσβολές, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, το KCNA, χθες Σάββατο. Όμως επίσης «θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι (ο κ. Μπάιντεν) έχει πρόβλημα στις διανοητικές του λειτουργίες, ότι τα ανεύθυνα σχόλιά του δεν είναι παρά απόδειξη της απερισκεψίας ενός υπέργηρου με άνοια», κατά το κείμενο, στο οποίο δεν αναφέρεται το όνομα του αμερικανού προέδρου.

«Το μέλλον των ΗΠΑ μοιάζει σκοτεινό με κάποιον τόσο αδύναμο στην εξουσία», προστίθεται. Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ανοικτά τη Ρωσία, κράτος που συγκαταλέγεται στους λιγοστούς συμμάχους της σε διεθνές επίπεδο, στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι βρίσκεται «στη ρίζα» της σημερινής κρίσης. Δεν είναι σπάνιο τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας να καταφέρονται εναντίον ξένων ηγετών χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, ενίοτε ύβρεις. Ήδη, ο κ. Μπάιντεν είχε χαρακτηριστεί «λυσσασμένος σκύλος» που καλό θα ήταν να «τον σκοτώσουν χτυπώντας τον με ρόπαλο» όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ –πριν από τις συνόδους κορυφής με τον βορειοκορεατική ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν– είχε εισπράξει το κοσμητικό επίθετο «ξεμωραμένος», ενώ η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε ήταν για τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ στην καλύτερη περίπτωση «κακιά μάγισσα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA