Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπουργός Οικογένειας στη ΓερμανίαΆννε Σπίγκελ υπέβαλε το απόγευμα της Δευτέρας την παραίτησή της, υπό το βάρος της αποκάλυψης, από την εφημερίδα Bild, ότι το περασμένο καλοκαίρι, όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος της Ρηνανίας - Παλατινάτου, είχε φύγει για διακοπές διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων ενώ η περιοχή αντιμετώπιζε τις φονικές πλημμύρες στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 184 άνθρωποι.

«Αποφάσισα σήμερα, λόγω της πολιτικής πίεσης, να παραιτηθώ από τη θέση της υπουργού Οικογένειας. Το κάνω αυτό προκειμένου να αποτρέψω την ζημιά για το υπουργείο, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλες πολιτικές προκλήσεις», αναφέρει η κυρία Σπίγκελ στην γραπτή δήλωσή της.

Χθες, Κυριακή, η κυρία Σπίγκελ, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη τηλεοπτική εμφάνιση, απολογήθηκε για τις επιλογές της και ζήτησε συγγνώμη για τα «λάθη» της, ενώ τόνισε ότι αντιμετώπισε το δίλημμα μεταξύ των υποχρεώσεών της ως συζύγου και μητέρας και αυτών της υπουργού, καθώς ο σύζυγός της είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, ενώ τα τέσσερα παιδιά της είχαν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την καραντίνα για την πανδημία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA