Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γόλφσον, που συμμετείχε στα πάρτυ σην Ντάουνινγκ Στρίτ εν μέσω lockdown, είναι ο πρώτος υπουργός του Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε την παραίτησή του, πράγμα που αυξάνει την πίεση προς τον Βρετανό πρωθυυπουργό, την παραίτηση του οποίου ήδη ζητούν οι τοπικοί πρωθυπουργοί της Σκοτίας και της Ουαλίας.

Διαβάστε ακόμη: Μετρό στη Νέα Υόρκη: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος της αιματηρής επίθεσης

Στο γράμμα της παραίτησης, ο Γόλφσον εξαπολύει «ομοβροντία» κατά του Τζόνσον γράφγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι απλώς ένα ερώτημα σχετικά με το συνέβη στην Ντάουνινγκ Στριτ, υπό την καθοδήγησή σας. Είναι επίσης, η επίσημη αντίδραση σε αυτό που συνέβη. Καθώς δεν μοιραζόμαστε προφανώς την ίδια θεώρηση σε αυτά τα θέματα, πρέπει να σας ζητήσω να δεχθείτε την παραίτησή μου».

«Δέχομαι με κάθε ειλικρίνεια ότι οι πολίτες είχαν το δικαίωμα να περιμένουν κάτι καλύτερο», είπε την Τρίτη ο Μπόρις Τζόνσον. Πρόσθεσε ότι «το καλύτερο που έχω να κάνω τώρα, αφότου τελείωσε το θέμα με το πρόστιμο, είναι να επικεντρωθώ στα καθήκοντα που έχω».

Την Τρίτη, το πρωθυπουργικό γραφείο επιβεβαίωσε ότι το πρόστιμο που θα επιβληθεί στον Βρετανό πρωθυπουργό σχετίζεται με πάρτι που διοργανώθηκε για τα γενέθλιά του, στις 19 Ιουνίου 2020. Ο Τζόνσον δήλωσε ότι ήταν απλώς μια μικρή γιορτή διάρκειας 10 λεπτών για να του ευχηθούν οι συνεργάτες του. «Εκείνο τον καιρό και με κάθε ειλικρίνεια, δεν μου φάνηκε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι παραβίαση των κανόνων», δικαιολογήθηκε, αλλά δεν αμφισβήτησε και το αποτέλεσμα της έρευνας της αστυνομίας. Είναι η πρώτη φορά που Βρετανός πρωθυπουργός καλείται να πληρώσει πρόστιμο, το οποίο στην περίπτωση αυτή είναι ένα είδος εξωδικαστικού κλεισίματος της υπόθεσης. Αν ο Τζόνσον είχε αρνηθεί να καταβάλει το ποσό, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμη και δίωξη σε βάρος του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA