Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ελληνοκυπριακή πλευρά κατηγόρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την αδυναμία επίλυσης του Kυπριακού ζητήματος, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη. «Δεν ξέρουμε πότε μπορεί να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα του Κυπριακού καθώς οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε ακόμη: Γιούρι Γκαγκάριν: Σεφ από την Τουρκία έστειλε προς τιμήν του αστροναύτη κεμπάπ στο Διάστημα

«Αυτα τα έχουμε πει καιρό στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν ξέρουμε πότε μπορεί να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα του Κυπριακού, καθώς οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν. Το είδαμε στο Κραν Μοντανα. όπως και στο σχέδιο Ανάν. Όμως μπορεί να υπάρξει δίκαια κατανομή και να κερδίσουν όλοι. Και σε πολιτικό επίπεδο αυτός που μπορεί να πείσει τους Ελληνοκύπριους είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός μιλώντας μεταξύ άλλων για τον EastMed και πρόσθεσε: «Ας το κάνει η Ε.Ε. για να κάνουν ένα ξεκάθαρο βήμα. Διότι περισσότερη ανάγκη στο αέριο αυτό, έχει η Ευρώπη».

Ο Τσαβούσογλου μίλησε και για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, λέγοντας πως «τα γεγονότα στη Μπούκα είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις. Όμως, παρά τις δυσκολίες ελπίζουμε σε κατάπαυση του πυρός». Για τις εκκενώσεις από τη Μαριούπολη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «Δυστυχώς, δεν έχουμε ακόμη πετύχει το αποτέλεσμα που θέλαμε. Και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Πραγματοποιήσαμε τις εκκενώσεις με διαφορετικούς τρόπους. Το λεωφορείο μας περιμένει έξω από την πόλη. Παρακολουθούμε αυτό το θέμα στενά. Χρειάζεται πλοίο ειδικά για την απομάκρυνση των τραυματιών».

Όσον αφορά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Τσαβούσογλου είπε: «Η Τουρκία ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο. Αν τα Ηνωμένα Έθνη επιβάλουν κυρώσεις θα συμμορφωθούμε και θα τις εφαρμόσουμε. Θα διατηρήσουμε την ισορροπημένη στάση μας. Θα λάβουμε επίσης μέτρα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αλλά το πιο σημαντικό, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις προσπάθειές μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA