Μενού
  • Α-
  • Α+

Για περισσότερα από 400 σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος παιδιών, κατηγορείται άνδρας στην Αυστραλία με την Αστυνομία να χαρακτηρίζει την έρευνα για παιδική κακοποίηση, ως μία από τις σημαντικότερες στην Ιστορία. Ειδικότερα οι Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον 47χρονο για 413 αδικήματα σχετικά με τη φερόμενη κακοποίηση 24 αγοριών και κοριτσιών σε διάστημα έξι ετών, με τους ντετέκτιβ να ισχυρίζονται ότι είχε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια βίντεο και εικόνες που αποτύπωναν τα φρικτά εγκλήματά του.

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Η πρόταση μαμούθ για εξαγορά του Twitter και η απάντηση της εταιρείας στον ιδιοκτήτη της Tesla

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι είχε λάβει πληροφορίες από τον περασμένο Ιούλιο σχετικά με τον 47χρονο άνδρα και, κατά συνέπεια, πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του και κατέσχεσε πολλούς υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης, στην έρευνα που είχε την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Τσάκο».

Η εξέταση των συσκευών του φέρεται, σύμφωνα να αποκάλυψε 3,8 εκατομμύρια βίντεο και εικόνες που σύμφωνα με τις Αρχές αποτύπωναν τα αδικήματα του άνδρα σε βάρος δεκάδων νεαρών θυμάτων. Την ίδια στιγμή Η αστυνομία αναφέρει πως έχει εντοπίσει τα θύματα, αγόρια και κορίτσια, τα οποία είχαν κακοποιηθεί μεταξύ 2015 και 2021.

Μεταξύ των κατηγοριών που βαρύνουν τον άνδρα είναι 240 κατηγορίες για ασέλγεια σε παιδί κάτω των 13 ετών, 98 κατηγορίες για άσεμνη καταγραφή παιδιού κάτω των 13 ετών και 44 κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 13 ετών. Άλλες κατηγορίες περιλαμβάνουν 26 κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και πέντε κατηγορίες για προμήθεια υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η έρευνα ανέδειξε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παιδικής κακοποίησης που έχει συμβεί στην Ιστορία της Αυστραλίας. «Εχουν βρεθεί εκατομμύρια βίντεο και φωτογραφίες που πιστοποιούν τα εγκλήματα του κατηγορούμενου», ανέφερε ο ντετέκτιβ Χέιμις ΜακΚένζι στο CNN, συμπληρώνοντας ότι οι ηλικίες των παιδιών είναι από 3 έως 13 ετών και τα παιδιά ήταν όλα περιπτώσεις από τον στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο του κατηγορούμενου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA