Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, υπέστη καρδιακή προσβολή «όχι από φυσικά αίτια», δηλώνει ένας ρωσοισραηλινός επιχειρηματίας, για αυτό και έλειπε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο ονομάζουν ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Διαβάστε ακόμη: War Calendar: 50 ημέρες από την αρχή του πολέμου – Η Ρωσία απειλεί Φινλανδία και Σουηδία για το ΝΑΤΟ

Ο Σοϊγκού, ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Πούτιν και ηγέτης του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία, ήταν βασικός πυλώνας στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά πρόσφατα εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου. Τώρα θεωρείται ότι νοσηλεύεται στην εντατική αφού υπέστη «ένα τεράστιο έμφραγμα» που «δεν θα μπορούσε να συμβεί λόγω φυσικών αιτιών», σύμφωνα με τον Λεονίντ Νεβζλίν, υποδηλώνοντας ότι ο μακροχρόνιος σύμμαχος του Πούτιν μπορεί να ήταν θύμα απόπειρας δολοφονίας, μετά από εντολή του αφεντικού του.

Ο Σοϊγκού εθεάθη για τελευταία φορά χθες σε τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν και άλλους υπουργούς σχετικά με την ανάπτυξη της Αρκτικής, αλλά δεν μίλησε, και υπάρχει εικασία ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί προηγουμένως καταγεγραμμένα πλάνα του Σοϊγκού από την αποχώρησή του από τις δημόσιες εμφανίσεις πριν από εβδομάδες. Επικαλούμενος πηγές από τη Μόσχα, ο Νεβζλίν δήλωσε σήμερα Πέμπτη (14.4.2022): «Ο Σόιγκου είναι εκτός παιχνιδιού και μπορεί να μείνει ανάπηρος αν επιζήσει. Φήμες λένε ότι μια καρδιακή προσβολή θα μπορούσε να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια».

Συνέχισε λέγοντας ότι 20 Ρώσοι στρατηγοί έχουν συλληφθεί στη Ρωσία και κατηγορούνται για υπεξαίρεση έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν για την πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία.

Ρήξη στις σχέσεις του Πούτιν με τον στρατό; 

Εάν οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία αποδειχθούν αληθινοί, τότε θα επιβεβαιώνονταν οι υποψίες ότι υπάρχει μεγάλο ρήγμα μεταξύ του Πούτιν και των υψηλόβαθμων στελεχών του ρωσικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας. Στα τέλη Μαρτίου, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστήριξαν ότι ο Πούτιν, που είχε απομονωθεί τους τελευταίους μήνες, είχε μείνει στο σκοτάδι σχετικά με τη ρωσική εισβολή από τους συμβούλους του, τις ρωσικές μυστικές στρατηγικές υπηρεσίες αλλά και τους κορυφαίους στρατηγούς του στρατού.

«Θα συμφωνήσουμε με το συμπέρασμα ότι ο Πούτιν δεν έχει ενημερωθεί πλήρως από το υπουργείο Άμυνάς του, για κάθε βήμα τον τελευταίο μήνα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA