Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες που δημιούργησε η τροπική καταιγίδα Μέγκι στις Φιλλιπίνες, καθώς έχουν χάσει την ζωή τους 138 άνθρωποι, ενώ τα σωστικά συνεργεία αναζητούν 103 αγνοούμενους. Όπως αναφέρει το Reuters, γερουσιαστής Ρίτσαρντ Γκόρντον, επικεφαλής του Ερυθρού Σταυρού στις Φιλιππίνες, δήλωσε πως «πραγματοποιούμε επιχειρήσεις διάσωσης και εξακολουθούμε να ψάχνουμε για αγνοούμενους».

Αεροφωτογραφίες και βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική κυβέρνηση δείχνουν πλαγιές να έχουν καταρρεύσει, θάβοντας φυτείες κοκοφοινίκων και σπίτια στη λάσπη. Σε μια περιοχή οι διασώστες αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν φουσκωτές βάρκες για να φτάσουν στο σημείο μιας κατολίσθησης.

Σημειώνεται, ότι ο κυκλώνας Μέγκι άρχισε την Κυριακή να πλήττει παράκτιες περιοχές των Φιλιππίνων με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 65 χλμ/ώρα και σταδιακά εξασθένησε. Περισσότεροι από 162.000 άνθρωποι, που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, διαμένουν σε καταφύγια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA