Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την Κυριακή 17 Απριλίου απαγορεύεται η πρόσβαση ρωσικών πλοίων στα λιμάνια του Βελγίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου rtbf. Η απαγόρευση πρόσβασης αφορά επίσης πλοία που άλλαξαν τη ρωσική σημαία μετά τις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έναρξης της εισβολής στην Ουκρανία. Κάθε ρωσικό πλοίο που εισήλθε νόμιμα στο Βέλγιο πριν από τις κυρώσεις θα εξακολουθεί να μπορεί να εγκαταλείψει το λιμάνι. Ωστόσο, εφόσον αναχωρήσει, δεν θα μπορεί να επιστρέψει.

Η απαγόρευση για πρόσβαση των πλοίων με ρωσική σημαία σε ευρωπαϊκά λιμάνια συμπεριλαμβάνεται στο πέμπτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Μόσχας το οποίο υιοθετήθηκε στις 8 Απριλίου.

Παρ' όλα αυτά, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού πρακτορείου Ειδήσεων, υπάρχουν εξαιρέσεις για πλοία που μεταφέρουν εντός της ΕΕ φυσικό αέριο και πετρέλαιο, καθώς και προϊόντα φαρμακευτικά, ιατρικά, γεωργικά και τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού και των λιπασμάτων. Επιπλέον, η πρόσβαση μπορεί να παραχωρηθεί για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA