Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες στη Νότια Αφρική έφθασε σήμερα σχεδόν τους 400 νεκρούς, κυρίως στην περιφέρεια του Ντέρμπαν στην ανατολική ακτή, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. «Συνολικά επλήγησαν 40.723 άνθρωποι. Δυστυχώς ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται, ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 395 νεκρούς», ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Συνεργασίας και Παραδοσιακών Υποθέσεων της ανατολικής επαρχίας Κουαζούλου-Νατάλ.

Τα περισσότερα θύματα θρηνεί η περιφέρεια του Ντέρμπαν, του μεγάλου αφρικανικού λιμανιού στον Ινδικό Ωκεανό. Ήταν το επίκεντρο των σφοδρών βροχοπτώσεων που άρχισαν το περασμένο σαββατοκύριακο. Σε αυτή έχει κηρυχθεί κατάσταση καταστροφής.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι βροχοπτώσεις, οι σφοδρότερες που έπληξαν τη χώρα τα τελευταία 60 και πλέον χρόνια, κατέστρεψαν γέφυρες, πλημμύρισαν δρόμους, απέκοψαν μεγάλο μέρος της περιοχής. Πάνω από 250 σχολεία υπέστησαν ζημιές, χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν. Οι αρχές μιλούν για κόστη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε μέσω Twitter πως του προκάλεσαν «βαθιά θλίψη οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών» στη Νότια Αφρική.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί ότι αναμένονται νέες μπόρες και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών τοπικά το τριήμερο του Πάσχα των καθολικών. Οι βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως στις γειτονικές επαρχίες Φρι Στέιτ (κεντρικά) και Ανατολικό Ακρωτήρι (νοτιοανατολικά).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA